Nieuwe iPhone 3GS prijzen Belgie bekend

De prijzen voor de nieuwe iPhone 3GS bij Mobistar in Belgie zijn bekend gemaakt.

De 16GB versie zal 575 euro gaan kosten en voor de 32GB versie vragen ze 675 euro.

Dit nieuws maakte Mobistar zojuist bekend. Vanaf 26 juni 2009 is de vernieuwde versie van de populaire telefoon bij de Belgische telecom aanbieder verkrijgbaar. Al geruime tijd konden liefhebbers zich inschrijven om als eerste bericht te krijgen over de nieuwste gadget van Apple. Het bleef echter nog gissen naar de prijs. De prijzen in andere landen waren reeds bekend. Hieruit bleek al dat de nieuwe modellen iets duurder gingen zijn dan hun voorganger.

Voor de iets hogere prijs krijgt de iPhone liefhebber ook meer, er zijn namelijk diversen functies aan het apparaat toegevoegd. Zo is het toestel een stuk sneller geworden en is er de mogelijkheid voor het maken van filmpjes, het versturen van MMS berichten en zelfs een kompas functie.

In Nederland waren de prijzen al langer bekend.

Dit artikel delen:

Goedkoop met de trein (Apple vs Microsoft)

Drie Microsoft ontwikkelaars en drie Apple ontwikkelaars reizen met de trein naar een conferentie. Op het station kopen de drie Microsoft ontwikkelaars elk een eigen ticket en zien dat de drie Apple ontwikkelaars slechts 1 ticket kopen voor hen drieën.

‘Hoe kunnen drie mensen met slechts 1 ticket reizen?’, vragen de Microsoft ontwikkelaars. ‘Let maar op’, antwoorden de Apple medewerkers.

Als de trein arriveert stappen ze alle zes in de trein. De drie Microsoft medewerkers nemen plaats in de coupe, maar de drie Apple medewerkers verbergen zich met z’n drieën in het dichtstbijzijnde toilet. Kort na het vertrek komt de conducteur de kaartjes controleren. Hij klopt op de toilet deur en zegt: ‘Uw vervoersbewijs alstublieft’.

De deur gaat op een kier open en er komt een arm uit met daarin het gevraagde kaartje. De conducteur knipt het kaartje en loopt verder.

De Microsoft ontwikkelaars zien dit en moeten toegeven dat dat een slim idee was. Dus na de conferentie besluiten de drie Microsoft medewerkers om hetzelfde te doen om zo wat geld uit te sparen.

Als zij op het station komen, kopen ze slechts 1 enkel kaartje voor hen drieën. Tot hun verbazing kopen de Apple medewerkers dit keer helemaal geen kaartje.

‘Hoe denken jullie met z’n drieën te kunnen reizen zonder een kaartje?’, vragen de Microsoft ontwikkelaars. En weer antwoorden de Apple medewerkers: ‘Let maar op’.

Direct na het instappen verbergen de drie Microsoft medewerkers zich in een toilet en de drie Apple medewerkers verbergen zich in een ander toilet. Kort na het vertrek van de trein, verlaat 1 Apple medewerker het toilet en begeeft zich naar het toilet van de Microsoft medewerkers. Hij klopt op de deur en zegt: ‘Uw vervoersbewijs alstublieft’.

Dit artikel delen:

Geen monteur meer nodig

Vanaf nu heb je geen monteur meer nodig. Hang onderstaand diagram boven de printer, op kantoor, op school of geef hem aan die collega die altijd alles kapot maakt. De oplossing is altijd dichtbij!

Lees verder »

Dit artikel delen:

Twitter al in 1935 uitgevonden

De geschiedenis van de populaire dienst Twitter gaat terug naar het jaar 1935. Toen was een systeem uitgevonden waarmee mensen berichtjes konden achterlaten op een automaat. Deze berichtjes bleven ongeveer 2 uur leesbaar voor iedereen die daar passeerde. De automaten stonden op publieke plaatsen als stations, winkels en drukke punten op straat in heel London. Het apparaat stond bekend onder de naam ‘The Notificator’.

Het tijdschrift ‘Modern Mechanix‘ heeft hierover een bericht geplaatst in de editie van augustus 1935. Hieronder het originele artikel:

Lees verder »

Dit artikel delen:

Start-to-run hardloop podcasts

In Belgie is in 2006 een hele hype ontstaan rond de hardloop podcasts van het meest sexy radiogezicht van Belgie Evy Gruyaert. Voor de tv-zender EEN maakte zij hardlooptrainingen voor op je iPod. Afgewisseld met bijpassende muziek vertelt Evy wanneer het tijd is om te gaan hardlopen, wanneer je mag wandelen en wanneer de hardloop training over is. Het doel is je conditie op te bouwen tot je ongeveer 5 kilometer kan hardlopen. De hardloop schema’s voor op de koelkast staan op Sport.be (mirror).

Lees verder »

Dit artikel delen:

De Chocomel song van Nutricia

Een singel die ik uit mijn kindertijd nog goed kan herinneren was die van¬†Chocomel, een geel singletje was dat. Als je die opzette hoorde je de¬†reclamemuziek van Chocomel. Ad Visser sprak het ding in en zijn eerste¬†zinnen waren: “Awel awel awel, dat was weer een swingend nummer van¬†Chocomel, je kent het vast wel van de televisie en volgens mij heb je ook¬†behoorlijk meegebruld. Nou da’s dan ook precies de bedoeling want als je¬†nu………” Ongelooflijk dat ik dat na meer dan 25 jaar nog steeds weet. Download deze¬†song!

Muziek/tekst Pete Solley/Ron Walvisch
Zang Arjan Brass
Geniet van de single De Chocomelsong (Shoebidoewhaa!)

Dit artikel delen:

Ibbeltje – De duif van de directrice

En hier is deel 2 van Ibbeltje. Dit keer gaat het verhaal over de duif van de directrice die opgegeten zou zijn door de katten van de familie Katzwijm. Gelukkig dat de moeder van Ibbeltje vroeger een kat is geweest, want de duif blijkt hoog in een televisiemast te zitten en wordt gered door de moeder van Ibbeltje. Buurman Pinkepank kijkt weer lelijk op mn neus.

Deel 1 van Ibbeltje over het lenen van een bootje voor vissen op de plas was al te downloaden.

Dit artikel delen:

Download Bob Banaan in het land van Dôle

Vers van de brander!

“In de jaren 70 (vermoedelijk 1976) kreeg je bij de groenteman bij aankoop van een kilo bananen een echte single erbij. Met de single kon je gooien en zelfs dubbelvouwen en gewoon weer op de platenspeler leggen om af te draaien. Ook kon je de single kopen voor maar liefst 50 cent. Het plaatje zat in een boekje waar je de tekeningen van kon kleuren en waar ook nog stickers bij moesten. Die stickers moest je vervolgens sparen bij de volgende aankoop bananen. De single was in zo’n slechte staat dat ik het verhaal heb moeten plakken en knippen omdat de platenspeler steeds bij bepaalde punten in een groef bleef hangen.¬†Alles vervolgens op MP3 gezet en luister…..

Dit is het verhaal van de barre avonturen van Bob Banaan in het land van Dôle.
Door Imme Dros en Harry Geelen.

“Ziet u, ik eet alleen banaan…”

“Bob sprong over de kraam en de man zag sterretjes”

Download de single Bob Banaan

Dit artikel delen:

Ibbeltje – Bootje varen

Laatst ben ik een oud casettebandje tegen gekomen (ja ze bestaan nog!) met daarop een oud hoorspel van Ibbeltje van Annie M.G. Schmidt. Tegenwoordig zijn er CDs en luisterboeken te krijgen met soortgelijke verhaaltjes van Ibbeltje, maar niets is zo leuk dan de oude originele. Volgens mij is dit uit 1962.

Het eerste bestand van het varen op de plas met een bootje lenen van meneer Pinkepank heb ik online gezet en kan geluisterd of gedownload worden. Sorry voor de ruis en af en toe gekraak, maar dit is vroeger opgenomen van een plaat op casette, en nu van cassette opgenomen als mp3.

Ibbeltje is ingesproken door Annemarie van Ees, moeder Katzwijm door Hetty Blok, vader Katzwijm door Joop Doderer en meneer Pinkepank door Jan Oradi.

Veel luisterplezier! Binnenkort komen er meer online, beloofd!

Dit artikel delen:

Het paard Kluger Hans

‘Kluger Hans’¬†was een¬†paard¬†waarvan begin 20e eeuw werd beweerd dat het¬†rekenen¬†en diverse andere vaardigheden had geleerd. Zijn eigenaar,¬†Wilhelm von Osten¬†zou hem dit bijgebracht hebben. Het paard reageerde op vragen met knikken, nee schudden en het tikken van getallen met het voorbeen. Omdat er geen duidelijke bewijzen van bedrog waren, besloot een groep wetenschappers onder leiding van psycholoog¬†Carl Stumpf¬†dat de zaak verder onderzocht moest worden. Hiermee werd Stumpfs medewerker¬†Oskar Pfungst¬†belast.

Lees verder »

Dit artikel delen: