Snel herinnerd worden met TinyAlarm

Heb jij het ook wel eens, je moet over een uur iemand terugbellen, maar je mag het absoluut niet vergeten. Of je bent aan het koken en kan de kookwekker niet vinden, maar je wilt absoluut niet dat je rijst dit keer weer te papperig gekookt wordt.

Dan is er nu de oplossing: TinyAlarm is een klein programma voor de Mac dat je helpt herinneren op een vooraf in te stellen tijd of na een aantal minuten. Het kleine programma is enkel zichtbaar in je taakbalk en geeft je met 1 muisklik toegang tot het instellen van een alarm op een bepaald tijdstip. Wanner het gewenste tijdstip niet direct in het rijtje vermeld wordt, kun je ook zelf een tijdstip kiezen door het aantal minuten op te geven of het gewenste tijdstip direct in te geven.

TinyAlarm doet niets anders dan op het ingestelde moment een alarm te geven. De kracht van dit programma zit in zijn eenvoud, want je kunt geen melding erbij instellen. Maar omdat je dit programma enkel gebruikt voor zaken te onthouden op korte termijn, zul je bij het belletje al direct weten waar het over gaat. Je wordt immers even stil gezet bij wat je aan het doen was en even herinnert aan het feit dat je nog iets moest doen.

TinyAlarm werkt ook perfect wanneer je bijvoorbeeld geregeld pauze wilt houden, maar niet actief op de tijd let. Door het alarm in te stellen wordt je herinnert aan het feit dat een pauze op zijn tijd zeer nuttig kan zijn. Wanneer je op het moment van het alarm te druk bent met iets anders, beschikt TinyAlarm ook over een snooze functie waarmee je het alarm een aantal minuten kunt uitstellen.

TinyAlarm is gratis te downloaden van de Pixelated Software website.

Dit artikel delen: