Vind je eigen locatie met Google Maps

Google Maps Mijn LocatieVoor alle nerds onder ons die geen ander licht zien dan dat van hun beeldscherm, of voor mensen die ontvoerd zijn en op een onbekende locatie worden vastgehouden, of voor iedereen die snel en handig een route wil plannen vanaf waar hij zich nu bevindt. Voor al deze mensen is Google Maps met een nieuwe feature gekomen waarmee heel eenvoudig je huidige locatie gevonden kan worden.

Het was misschien nog niet opgevallen dat er in Google Maps sinds kort een knopje is toegevoegd tussen de zoom-functie. Dit knopje heet ‘Ga naar Mijn Locatie’ en licht blauw op na er op geklikt te hebben. Er wordt een blauwe stip op de kaart geplaatst waar je je volgens de berekening van Google zou bevinden. Omdat dit nooit heel zuiver is, wordt er een blauwe cirkel omheen getekend waarbinnen je je in ieder geval moet bevinden.

De mobiele versie van Google Maps was al langer uitgerust met deze functie, maar had dan ook meer nut aangezien je locatie steeds vaker wisselt. Door de opkomst van mobiele apparaten die volledige browser functionaliteit hebben en daarmee de webweergave van Google Maps gebruiken, werd het ook nuttig om deze functie beschikbaar te maken voor iedereen.

Vooralsnog kan je eigen locatie nog enkel opgevraagd worden wanneer je Google Maps bezoekt in Firefox of Google Chrome.

Dit artikel delen: