MacOSX Lion 10.7.2: AIM in iChat geeft connectiefout

Heb je zojuist je Apple besturingssysteem MacOSX Lion geupdate naar versie 10.7.2? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk last hebben dat je via iChat niet meer kunt aanmelden bij AIM. Je krijgt de foutmelding:

iChat can’t communicate with the AIM account

Aanmelden bij AIM met iChat

Gelukkig is er een oplossing voor, en niet eens zo’n moeilijke. Dit moet je doen:

  • Ga naar de instellingen/voorkeuren van iChat.
  • Kijk onder ‘Accounts’.
  • Klik je AIM-account aan in de lijst links.
  • Ga naar het tabblad ‘Server settings’ of ‘Server instellingen’.
  • Vink het vakje bij ‘Use SSL’ of ‘Gebruik SSL’ UIT.
  • Voila, je zult je weer kunnen aanmelden bij AIM.

Een simpele oplossing dus om je AIM weer werkend te krijgen in iChat na de update naar MacOSX Lion 10.7.2, maar zoals met zo veel, je moet het maar net weten 😉

Lees verder »

Dit artikel delen:

Print probleem MacOSX update 10.6.7 en Canon multifunctional printer

Heb jij een Canon multifunctional printer en gebruik je die in combinatie met een Apple computer? Dan heb je waarschijnlijk onlangs last gekregen van het probleem dat je geen tekst meer kon printen.

Er is namelijk een probleem met de printerdriver wanneer je zojuist geupdate hebt naar versie 10.6.7 van MacOSX. In die versie van het besturingssysteem werkt de oude Canon driver plots niet meer. Hij kan de printer niet meer goed doorsturen met als gevolg dat je problemen omdervindt wanneer je tekst probeert af te drukken. Alle afbeeldingen print hij waarschijnlijk nog wel, maar enkel de tekst blijft wit. Wel lastig, want tekst is meestal het belangrijkste van de print.

Het heeft eventjes geduurd, maar gelukkig is Canon ondertussen met een oplossing voor dit printprobleem gekomen. Ruim een week na de MacOSX update naar 10.6.7 is een nieuwe printerdriver uitgekomen welke gedownload kan worden van de Canon website. Deze lost de print problemen op en zorgt er voor dat we weer normaal tekst kunnen afdrukken op elke Canon multifunctionele printer. Voornamelijk laser-printers hadden last van dit probleem.

Zorg dus dat je na de MacOSX update naar 10.6.7 ook je Canon printerdriver update naar de laatste versie.

Dit artikel delen:

Met 1 muis en toetsenbord meerdere Macs besturen

Wanneer je meerdere Apple computers hebt en de schermen van deze computers gecombineerd wilt gebruiken vanaf 1 muis en toetsenbord, dan was daar eigenlijk enkel een oplossing voor in de vorm van remote desktop. Echter combineer je dan de schermen nog niet, maar bestuur je enkel de andere computer op afstand. Gelukkig is daar nu een veel betere oplossing voor!

Wanneer je meerdere Macs naast elkaar zet en je installeert op alle computers het programma Teleport, dan kun je voortaan met slechts 1 muis en toetsenbord al je Macs bedienen.

Het programmaatje werkt heel eenvoudig. Net als dat je meerdere beeldschermen zou aansluiten op je Mac, heb je de mogelijkheid om het scherm van de andere computer te positioneren ten opzichte van je hoofdscherm. Wanneer je met je muis naar de rand van het scherm gaat, springt de cursor automatisch over naar het scherm van de andere computer. Ook het toetsenbord werkt gewoon in het scherm dat je op dat moment hebt geselecteerd.

Niet alleen de schermen kun je op deze manier eenvoudig bedienen, maar je kunt ook bestanden van de ene naar de andere computer slepen. Uiteraard werkt ook het kopieren en plakken tussen de verschillende computers op deze manier gesmeerd.

Lees verder »

Dit artikel delen: