Catan app op iPhone crasht na update iOS 5

Speel je ook Catan op je iPhone? Maar heb je het probleem dat je sinds de laatste update van iOS 5 het spel niet meer kunt openen? Het crasht direct nadat je het hebt aangeklikt waardoor je terugkeert naar je homescreen. Het enige wat je ziet, is heel kort dat de app zich heeft aangemeld bij Gamecenter.

De oplossing die de makers bieden is wat lastig te vinden op internet, maar ze weten er van. Kijk eens op hun Facebook-pagina waar ze een berichtje hebben geplaatst over het probleem van de crashende iPhone Catan app: http://www.facebook.com/UnitedSoftMedia/posts/279248352106027

Om het crashen van Catan op je iPhone op te lossen, moet je dus de app verwijderen, je iPhone opnieuw opstarten en de app opnieuw installeren. Dit kost je overigens niets: omdat je de app al eens gekocht had, kun je em gratis nog eens downloaden uit de iTunes app-store.

Hierna zou je weer Catan moeten kunnen spelen op je iPhone zonder dat deze vastloopt tijdens het opstarten van de app.

Succes!

Dit artikel delen:

WordPress email cloak script in theme

Ben je bezig met de ontwikkeling van een WordPress website en wil je graag een manier om de emailadressen automatisch te cloaken, oftewel om te vormen zodat deze niet uitgelezen kunnen worden door spambots? Dan heb ik hier een oplossing voor je. Voeg onderstaande code toe in de functions.php van het theme dat je gebruikt en de emailadressen op je website zullen voortaan automatisch aangepast worden naar een javascript die niet uitgelezen kunnen worden door spambots.

Lees verder »

Dit artikel delen:

Ervaring: de ‘klantvriendelijkheid’ van helpdesk Scarlet Belgie

Er is wat nieuws: je kunt voortaan ook chatten met de helpdesk van Scarlet Belgie. Fantastisch, direct maar eens proberen, want ik ga verhuizen binnenkort. Helaas, helaas werd ik niet zo vriendelijk te woord gestaan. Ik vraag me zelfs af of die ‘Jean’ mijn vragen wel gelezen heeft. Scarlet Belgie: doe er wat aan!

Lees verder »

Dit artikel delen:

MacOSX Lion 10.7.2: AIM in iChat geeft connectiefout

Heb je zojuist je Apple besturingssysteem MacOSX Lion geupdate naar versie 10.7.2? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk last hebben dat je via iChat niet meer kunt aanmelden bij AIM. Je krijgt de foutmelding:

iChat can’t communicate with the AIM account

Aanmelden bij AIM met iChat

Gelukkig is er een oplossing voor, en niet eens zo’n moeilijke. Dit moet je doen:

 • Ga naar de instellingen/voorkeuren van iChat.
 • Kijk onder ‘Accounts’.
 • Klik je AIM-account aan in de lijst links.
 • Ga naar het tabblad ‘Server settings’ of ‘Server instellingen’.
 • Vink het vakje bij ‘Use SSL’ of ‘Gebruik SSL’ UIT.
 • Voila, je zult je weer kunnen aanmelden bij AIM.

Een simpele oplossing dus om je AIM weer werkend te krijgen in iChat na de update naar MacOSX Lion 10.7.2, maar zoals met zo veel, je moet het maar net weten 😉

Lees verder »

Dit artikel delen:

Foto’s verwijderen uit Apple’s iCloud Photostream

Sinds 12 oktober 2011 is voor iedereen met een iDevice het besturingssyteem iOS5 te downloaden. Een van de meest in het oog springende nieuwe functies is iCloud. Met iCloud kun je alles opslaan in de ‘wolk’, oftewel al je gegevens zijn opgeslagen op het internet en kun je benaderen vanaf elk apparaat dat iCloud ondersteunt.

Een onderdeel van iCloud is de Photostream. Hierin kun je tot 1000 foto’s opslaan die volledig automatisch naar al je apparaten worden doorgestuurd. Wanneer je een foto maakt op je iPhone, is deze direct beschikbaar op je iPad, iMac of Macbook Pro. Photostream is dus heel handig om snel foto’s uit te wisselen tussen al je iDevices.

Photostream: Hoe foto’s verwijderen?

We lopen echter al snel tegen een kleinigheidje aan. Het is namelijk niet mogelijk om de foto’s in je Photostream te bewerken. Dat wil zeggen, eenmaal een foto in je Photostream staat, kun je die er niet meer uit verwijderen. Nu zal hij na 30 dagen automatisch verwijderd worden uit je stream, omdat dat de maximale tijd is dat een foto in je Photostream blijft staan. Maar soms is een foto zo beschamend dat je die liever direct uit je Photostream verwijdert.

Een enkele foto verwijderen uit de Photostream is echter niet mogelijk!

De enige oplossing om foto’s uit je Photostream te verwijderen is vooralsnog door het resetten van je Photostream in iCloud. Daarmee worden alle foto’s van je Photostream verwijderd.

Photostream resetten

Ga daarvoor als volgt te werk:

 • Log in met je iCloud-account op www.icloud.com
 • Klik vervolgens op je naam rechtsboven aan het scherm. Er zal een scherm met instellingen openen.
 • Kijk onder ‘Advanced’ of ‘Geavanceerd’. Daar staat de optie: ‘Reset photostream’.
 • Door hier op te klikken verwijder je alle foto’s uit je Photostream die waren opgeslagen in iCloud.

Verwijder foto’s uit de Photostream op je iDevice

Ok, onze Photostream in iCloud is nu leeg, maar de reeds gedownloade foto’s staan nog wel op je iDevice. Om ze ook daarvan te verwijderen, ga je naar de iCloud-instellingen op je iPhone, iPad, iPod Touch, iMac of Macbook Pro. Schakel de Photostream even uit. Je zal gevraagd worden om alle foto’s van het apparaat te verwijderen. Als je dat doet, en later Photostream weer inschakelt, zul je zien dat de foto’s uit je Photostream definitief verwijderd zijn.

Hopelijk wordt de optie om individuele foto’s te verwijderen uit je Photostream binnenkort nog toegevoegd aan iCloud.

Dit artikel delen:

Google Instant Search uitschakelen met URL parameter

Sinds enige tijd gebruikt Google de zogenaamde Instant Search. Daarmee worden de zoekresultaten weergeven terwijl je nog de zoekterm aan het ingeven bent. In sommige gevallen is dit echter minder handig en wil je dit graag uitschakelen. Nu kun je dat doen via de instellingen van zoekmachine Google. Dit is slechts effectief voor gebruik bij dezelfde browser op dezelfde computer, omdat deze voorkeur wordt opgeslagen in een Cookie.

In sommige gevallen wil je direct via de URL kunnen aangeven dat de Instant Search functie uitgeschakeld moet zijn. Zo kun je dan bijvoorbeeld via een URL aanroep direct een pagina krijgen met 100 zoekresultaten in plaats van 10. Voor mensen die met SEO bezig zijn en de positie van hun website willen weten, kan dat zeer handig zijn.

Gelukkig biedt Google de mogelijkheid om de Instant Search functie uit te schakelen via een URL parameter. Door het toevoegen van ‘&as_qdr=all‘ aan de URL van de zoekresultatenpagina, krijg je een pagina waarop het instante zoeken is uitgeschakeld.

Voor het bepalen van de positie van een website in de zoekresultaten kun je dus bijvoorbeeld de volgende URL gebruiken:

http://www.google.nl/search?q=toppositie+zoekmachine&num=100&pws=0&as_qdr=all

Om te zorgen dat de zoekresultaten niet gepersonaliseerd zijn, kun je gebruik maken van de parameter ‘pws=0’. Hiermee schakel je de gepersonaliseerde zoekresultaten uit.

Dit artikel delen:

Print probleem MacOSX update 10.6.7 en Canon multifunctional printer

Heb jij een Canon multifunctional printer en gebruik je die in combinatie met een Apple computer? Dan heb je waarschijnlijk onlangs last gekregen van het probleem dat je geen tekst meer kon printen.

Er is namelijk een probleem met de printerdriver wanneer je zojuist geupdate hebt naar versie 10.6.7 van MacOSX. In die versie van het besturingssysteem werkt de oude Canon driver plots niet meer. Hij kan de printer niet meer goed doorsturen met als gevolg dat je problemen omdervindt wanneer je tekst probeert af te drukken. Alle afbeeldingen print hij waarschijnlijk nog wel, maar enkel de tekst blijft wit. Wel lastig, want tekst is meestal het belangrijkste van de print.

Het heeft eventjes geduurd, maar gelukkig is Canon ondertussen met een oplossing voor dit printprobleem gekomen. Ruim een week na de MacOSX update naar 10.6.7 is een nieuwe printerdriver uitgekomen welke gedownload kan worden van de Canon website. Deze lost de print problemen op en zorgt er voor dat we weer normaal tekst kunnen afdrukken op elke Canon multifunctionele printer. Voornamelijk laser-printers hadden last van dit probleem.

Zorg dus dat je na de MacOSX update naar 10.6.7 ook je Canon printerdriver update naar de laatste versie.

Dit artikel delen:

Op elke printer via AirPrint printen met je iPhone (iOS4 en iOS5)

Vanaf iOS 4.2 is het op de iPhone en iPad mogelijk om draadloos te printen naar een printer in het netwerk. De enige voorwaarde hieraan is dat de printer AirPrint moet ondersteunen, een door Apple ontwikkelde printerstandaard. Aangezien de meeste printers hier (nog) niet mee uitgerust zijn, kan het frustrerend zijn dat je nu wel de functie voor printen op je iPhone of iPad hebt gekregen, maar deze niet kunt gebruiken. En om speciaal hiervoor een nieuwe printer aan te schaffen, dat doen de meeste mensen toch ook liever niet.

Gelukkig is er een oplossing. Voor de mensen die een Apple computer thuis hebben, zoals een Macbook Pro of iMac, kunnen deze zo instellen dat AirPrint toch gebruikt kan worden vanaf iPhone of iPad in iOS 4. Door middel van een speciaal ontwikkeld programmaatje (AirPrintActivator.app) kan je Mac voortaan via printerdeling alle printers in het netwerk beschikbaar maken voor je iPhone of iPad.

Om je te helpen met het instellen van de AirPrint op je MacOSX computer, kun je de volgende stappen uitvoeren.
Lees verder »

Dit artikel delen:

Met 1 muis en toetsenbord meerdere Macs besturen

Wanneer je meerdere Apple computers hebt en de schermen van deze computers gecombineerd wilt gebruiken vanaf 1 muis en toetsenbord, dan was daar eigenlijk enkel een oplossing voor in de vorm van remote desktop. Echter combineer je dan de schermen nog niet, maar bestuur je enkel de andere computer op afstand. Gelukkig is daar nu een veel betere oplossing voor!

Wanneer je meerdere Macs naast elkaar zet en je installeert op alle computers het programma Teleport, dan kun je voortaan met slechts 1 muis en toetsenbord al je Macs bedienen.

Het programmaatje werkt heel eenvoudig. Net als dat je meerdere beeldschermen zou aansluiten op je Mac, heb je de mogelijkheid om het scherm van de andere computer te positioneren ten opzichte van je hoofdscherm. Wanneer je met je muis naar de rand van het scherm gaat, springt de cursor automatisch over naar het scherm van de andere computer. Ook het toetsenbord werkt gewoon in het scherm dat je op dat moment hebt geselecteerd.

Niet alleen de schermen kun je op deze manier eenvoudig bedienen, maar je kunt ook bestanden van de ene naar de andere computer slepen. Uiteraard werkt ook het kopieren en plakken tussen de verschillende computers op deze manier gesmeerd.

Lees verder »

Dit artikel delen:

Joomla Administrator map veranderen

Standaard gebruikt Joomla de map /administrator/ om de website bij te werken. Maar er zijn situaties te bedenken waarin je dit zou willen veranderen. Ga als volgt te werk om de standaard map Administrator te veranderen naar iets naar eigen keuze.

 1. Definieer in includes/defines.php en in administrator/includes/defines.php de administrator map.
  define( ‘JPATH_ADMINISTRATOR’, JPATH_ROOT.DS.’mijnbeheermap’ );
 2. Ga naar administrator/includes/application.php en verander regel 41 van
  JURI::root(null, str_replace(‘/’.$this->getName(), ”, JURI::base(true)));
  in
  JURI::root(null, str_replace(‘/mijnbeheermap’, ”, JURI::base(true)));
 3. Verander vervolgens op de volgende plaatsen de statische URL administrator naar jouw keuze.
  administrator\components\com_admin\tmpl\sysinfo_directory.php
  Line 33, 34, 35, 41, 44, 45
  administrator\components\com_media\views\images\tmpl\default.php
  Line 8
  administrator\components\com_media\views\images\view.html.php
  Line 38
  administrator\components\com_media\views\imageslist\view.html.php
  Line 38
  administrator\components\com_joomlawatch\admin.joomlawatch.php
  Line 52
  administrator\components\com_templates\admin.templates.html.php
  Line 122
  administrator\includes\application.php
  Line 97
  libraries\joomla\html\html\image.php
  Line 131
  libraries\joomla\environment\uri.php
  Line 216
  Vergeet eventuele andere geïnstalleerde componenten niet te controleren op het URL-gebruik.
 4. Verander vervolgens de naam van de map van ‘Administrator‘ naar je eigen keuze.

Geïnspireerd door ‘moprit’ in het Joomla Forum.

Dit artikel delen: