Google Instant Search uitschakelen met URL parameter

Sinds enige tijd gebruikt Google de zogenaamde Instant Search. Daarmee worden de zoekresultaten weergeven terwijl je nog de zoekterm aan het ingeven bent. In sommige gevallen is dit echter minder handig en wil je dit graag uitschakelen. Nu kun je dat doen via de instellingen van zoekmachine Google. Dit is slechts effectief voor gebruik bij dezelfde browser op dezelfde computer, omdat deze voorkeur wordt opgeslagen in een Cookie.

In sommige gevallen wil je direct via de URL kunnen aangeven dat de Instant Search functie uitgeschakeld moet zijn. Zo kun je dan bijvoorbeeld via een URL aanroep direct een pagina krijgen met 100 zoekresultaten in plaats van 10. Voor mensen die met SEO bezig zijn en de positie van hun website willen weten, kan dat zeer handig zijn.

Gelukkig biedt Google de mogelijkheid om de Instant Search functie uit te schakelen via een URL parameter. Door het toevoegen van ‘&as_qdr=all‘ aan de URL van de zoekresultatenpagina, krijg je een pagina waarop het instante zoeken is uitgeschakeld.

Voor het bepalen van de positie van een website in de zoekresultaten kun je dus bijvoorbeeld de volgende URL gebruiken:

http://www.google.nl/search?q=toppositie+zoekmachine&num=100&pws=0&as_qdr=all

Om te zorgen dat de zoekresultaten niet gepersonaliseerd zijn, kun je gebruik maken van de parameter ‘pws=0’. Hiermee schakel je de gepersonaliseerde zoekresultaten uit.

Dit artikel delen:


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,