Squishi kopen verhuist van domein

De vaakbezochte website Squishi kopen is van domeinnaam verandert. Voortaan vindt u op goedespullen.be duizenden producten aan competitieve prijzen. Lees hier de domeinnaam Whois.

Palletstellingen: hoe ermee werken

palletstellingenPalletstellingen zijn een soort systeem voor de opslag van goederen. Palletstellingen zijn erg in trek dezer dagen. U vindt ze overal: in magazijnen, fabrieken, warenhuizen,… Maar genoeg definities nu. Want als het gaat over palletstellingen is een van de belangrijkste zorgen de veiligheid. Hoewel palletstellingen gebruikt worden voor de opslag van goederen, zijn er vaak mensen bij betrokken. Dus eens de plannen zijn uitgewerkt, is het belangrijk u te bekommeren om de veiligheid van de mensen die in de nabijheid van de palletstellingen moeten werken. Hier alvast enkele richtlijnen.

Zit alles vast?

Besteed aandacht aan loszittende elementen van palletstellingen. In principe moeten alle loszittende zaken verwijderd worden.

Vermijd beschadigde palletstellingen

Meld beschadigingen of slijtage van palletstellingen zo snel mogelijk aan de bevoegde persoon. Zo kunnen palletstellingen preventief hersteld worden en vermijdt u dat pallets naar beneden vallen, met alle gevolgen van dien.

Spreek en u zult veiliger werken

Heldere communicatie tussen de mensen die in de nabijheid van palletstellingen werken, is onontbeerlijk.

Gebruik palletstellingen zoals het moet

Palletstellingen zijn niet gemaakt om op te klimmen. Doet u het toch? Dan kan het gebeuren dat u uitglijdt of valt met serieuze kwetsuren als gevolg. Deze richtlijn wordt maar al te vaak overtreden. Doe het dus niet.

Kwaliteit boven alles

Gebruik altijd pallets van kwaliteit. Beschadigde of minderwaardige pallets zijn uit den boze. Soms besluit het management pallets van slechte kwaliteit te gebruiken omdat ze hiermee de kosten beperken. Het si jammer, maar sommige bazen zijn nu eenmaal niet in de eerste plaats bekommerd om de veiligheid en gezondheid van hun personeel.

Check palletstellingen… maar ook pallets

Controleer de pallets in de palletstellingen regelmatig op beschadiging. Een pallet kan ook naar benden vallen omdat de pallet zelf kapot is. Ga ook regelmatig na of er geen uitstekende dingen in de pallets zitten zoals nagels.

Opnieuw: kwaliteit rules

Gebruik het juiste gemotoriseerd materiaal om de ladingen in de palletstellingen te plaatsen of er terug uit te halen. Niet alleen om uw veiligheid te bewaken maar ook om efficiënt en snel te kunnen werken. Enkel zo geniet u ten volle van de voordelen van palletstellingen.

(foto: palletstellingen door aortali1375 op Flickr)