Dakdekkers

Dakdekkers zijn algemeen gekend, maar lang niet iedereen beseft wat dit beroep precies inhoudt. Dakdekken is een beroep waar meer bij komt kijken dan in eerste instantie gedacht wordt.

Goede dakdekkers beginnen al met een gedegen voorbereiding. Het spreekt voor zich dat alle materialen aanwezig dienen te zijn, maar dakdekkers bevinden zich tijdens hun werkzaamheden ook op grote hoogte. Daarom is veiligheid zeer belangrijk voor dakdekkers. Er zijn diverse systemen voorhanden die de veiligheid van de dakdekkers garanderen en tevens zorgen dat er brandveilig gewerkt kan worden.

Om een kwalitatief hoogwaardig dak af te leveren, realiseren dakdekkers eerst een onderdak en vervolgens het eigenlijke dak. Omdat het onderdak het eigenlijke dak moet dragen en als het ware een fundering is, is het belangrijk dat dit goed geconstrueerd is. In het onderdak wordt ook de isolatie voorzien. Na het onderdak kunnen de dakdekkers verder gaan met het eigenlijke dak. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden beschikbaar. Voor schuine daken is er de mogelijkheid tot een leien dak, een dak met shingles bekleding of traditionele dakpanen. Elk met zijn eigen materiaalkeuze. Voor platte daken zijn er minder variaties mogelijk.

Dakdekkers verzorgen niet enkel nieuwe dakbedekkingen, maar zijn er ook voor reparaties aan het dak. Een dakdekker adviseert over de keuze van type dakbedekking en het materiaalgebruik. Vaak zijn dakdekkers gespecialiseerd in bepaalde typen dakbedekkingen, omdat elk type zijn eigen technieken vraagt. Wanneer u niet zeker bent welk type dak het beste bij uw huis past, kunt u het beste een dakdekkerbedrijf raadplegen omdat zij meestal beschikken over verschillende dakdekkers met kennis van alle typen dakbedekkingen.