Tarieven van de ontslag advocaat in Amsterdam

Amsterdam is een grote stad en een ontslag advocaat is dan ook zeker geen zeldzaam begrip. Van een grote stad als Amsterdam zou je verwachten dat ontslag advocaten duur zijn, maar dat is in veel gevallen niet waar. Zelfs niet bij de advocaten met een kantoor aan een van de grachten.

Uurloon van de ontslag advocaat

Elke ontslag advocaat mag zijn eigen tarief vaststellen. Hiervoor is geen wet die maximale advocaat kosten bepaalt. Het gemiddeld uurtarief van een advocaat bedraagt 220 euro, maar er zijn ook advocaten die voor 70 of 80 euro per uur werken. Voornamelijk beginnende advocaten starten met een lager uurloon en naar mate zij meer naamsbekendheid verwerven zal hun uurtarief stijgen.

De meeste ontslag advocaten in Amsterdam geven een eerste gesprek gratis en vrijblijvend. Als daaruit een zaak of verder advies voortkomt, worden daarover pas duidelijke afspraken gemaakt omtrent de kosten. Een groot deel van de ontslag advocaten in Amsterdam werken volgens een vast tarief waarin alle kosten zitten inbegrepen. Handig om te weten waar je mee af bent, maar niet elke ontslag advocaat doet dit en zeker niet bij elke zaak. Als je een verloning op basis van uren overeenkomt, zorg dan dat je vooraf wel een inschatting krijgt van het aantal uren werk. Vraag ook tussentijds eens na hoeveel uren er al gemaakt zijn. Zo voorkom je onaangename verrassingen achteraf. Houdt er ook rekening mee dat elk bezoek en elk telefoontje of mailtje aangerekend zal worden.

Zorg altijd voor een duidelijke afspraak over de kosten met de ontslag advocaat in Amsterdam. Kies de formule die volgens jou het meest gunstige is. Wanneer verwacht wordt dat er veel tijd in de zaak zal gaan zitten, is een vast tarief wellicht gunstiger. Voor een kleine zaak is het echter meestal voordeliger om enkel de gewerkte uren af te rekenen.

Bijstand in de kosten

Wie de hulp wil inschakelen van een ontslag advocaat, kan onder bepaalde voorwaarden rechtsbijstand krijgen. Een deel van de kosten van de ontslag advocaat worden dan betaald door de Raad voor Rechtsbijstand. De belangrijkste voorwaarde is dat het inkomen niet boven een bepaald bedrag mag uitkomen.

Advocatenkantoor arbeidsrecht is ontslagspecialist nieuwe stijl

In Amsterdam is een nieuw advocatenkantoor geopend dat zich specialiseert in arbeidsrecht. Deze advocaten arbeidsrecht hanteren een nieuwe stijl waarmee zij zich willen onderscheiden van andere advocatenkantoren. Drie jonge, maar zeer ervaren advocaten arbeidsrecht werken samen onder de naam Workx advocaten.

Advocaat arbeidsrecht nieuwe stijl

Arbeidsrecht nieuwe stijl gaat verder dan het klassieke arbeidsrecht. Arbeidsrecht nieuwe stijl omvat namelijk naast een gedegen kwalitatieve juridische kennis ook een proactieve, eigentijdse manier van werken. Een goede dienstverlening dus. Een advocaat is in de eerste plaats een dienstverlener, maar niet elk advocatenkantoor gedraagt zich daar naar. Het is geen uitzondering dat de werving van een cliënt gebeurt door een ander persoon dan degene die uiteindelijke het echte werk gaat doen. Het spreekt voor zich dat dit voor veel ruis in de communicatie zorgt.

De advocaat arbeidsrecht nieuwe stijl pakt dit anders aan. Elke cliënt heeft van begin tot het einde contact met dezelfde persoon. Korte lijnen dus. Maar die zorgen wel voor een open communicatie en de advocaat arbeidsrecht zal ook gemakkelijker kunnen inspelen op de behoefte van de cliënt, omdat hij het hele proces al vanaf het begin kent. Dat is arbeidsrecht nieuwe stijl.

Advocatenkantoor arbeidsrecht in Amsterdam

Workx advocaten is dus het nieuwe advocatenkantoor arbeidsrecht in Amsterdam. Zij werken in een team van drie jonge ondernemers aan de Herengracht in Amsterdam en bieden het beste van de de kennis met daarbij een dienstverlening die mee gaat met zijn tijd. Zij noemen het zelf het beste van twee werelden: een uitgebreide arbeidsrecht expertise op het hoogste niveau en een proactieve, eigentijdse manier van werken.

Ontslagspecialist

Een van de specialisaties binnen arbeidsrecht is het ontslagrecht. Door een brede ervaring met arbeidsrecht in de brede zin beschikken de advocaten arbeidsrecht bij Workx advocaten over een grondige kennis van het ontslagrecht. Zij kunnen dus zonder schroom ontslagspecialist noemen. Krijgt u te maken met het aanvechten van een ontslag, neem dan contact op met de ontslag advocaat. Zowel voor werknemers als werkgevers is juridisch advies over arbeidsrecht in dat geval namelijk van belang.