Recept voor Italiaans gebakken paddenstoelen

In de herfst zijn wilde en exotische paddenstoelen te kust en te keur verkrijgbaar: ze geven dit snelle paddenstoelengerecht een intense smaak. Serveer ze met pasta, omgeschept met een scheutje room, of gegrilde ciabatta, en geef hierbij een tomatensalade.

Benodigdheden voor dit recept

  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 15 gram boter
  • 350 gram kastanjechampignons, in dikke plakken gesneden
  • 100 gram gemengde wilde of exotische paddenstoelen, in dikke plakken gesneden
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel fijngesneden tijm

Bereidingswijze van dit recept

  1. Rooster de pijnboompitten. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en rooster hierin de pijnboompitten 2 tot 3 minuten onder regelmatig omscheppen tot ze licht kleuren. Schep de pitten op een bord.
  2. Bak de ui. Schenk de olie in de pan en bak hierin de gesnipperde sjalot ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe.
  3. Bak de paddenstoelen. Draai het vuur iets hoger en voeg de boter en de kastanjechampignons toe. bak ze 2 minuten. Voeg de wilde of exotische paddenstoelen toe en bak ze 2 tot 3 minuten onder af en toe omscheppen tot ze gaar zijn en het teveel aan vloeistof verdampt is. Voeg de azijn, tijm en wat zout en peper toe. Laat de paddenstoelen nog even goed doorwarmen, bestrooi ze met de pijnboompitten en serveer ze direct.

Receptenboek om in 90 dagen Fit en Slank te worden

Weet jij soms ook niet wat je nu het beste kunt eten? Wat een gezond ontbijt is en welke snacks goed zijn als je slank en fit wilt worden? En welke niet...? Ziet jouw menu er ook steeds ongeveer hetzelfde uit omdat je niks nieuws kunt bedenken? Ga er even voor zitten en ontdek hoe je slank en fit wordt door de juiste dingen op het juiste moment te eten...

Het Fit in 90 Dagen Receptenboek bevat 15 ontbijten, 15 lunches, 15 snacks en 15 avondmaaltijden voor een slanke en fitte levensstijl. Nu tijdelijk met 10 bonusrecepten en een gratis interview met Inge over het organiseren van je voeding.

Word Fit en Slank met deze recepten >>

Recept voor zwarte olijventapenade

Benodigdheden voor recept

  • 50 gram ansjovis
  • 100 gram ontpitte zwarte olijven
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • geraspte schil en het sap van 1 citroen

Bereidingswijze voor recept

Doe de vis en olie uit een blikje van 50 gram ansjovis op olijfolie in een keukenmachine of blender en voeg 100 gram ontpitte zwarte olijven, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel kappertjes en de geraspte schil en het sap van 1 citroen toe. Pureer dit glad, waarbij u tussentijds de wand van de kom afschraapt.

Serveertip

Doe de tapenade in een kommetje en serveer hem bij gegrilde of in de oven gebakken witvisfilets of -moten, of bij gegrilde tonijn of zwaardvis.