Op vakantie met de hond in Nederland

Op vakantie met de hond of andere huisdieren in Nederland is niet altijd gemakkelijk. Wanneer u bijvoorbeeld een vakantiehuisje wilt huren, loopt u al vaak tegen het probleem aan dat uw hond niet welkom is. De meeste vakantiehuisjes in Nederland staan namelijk op grote parken waar een beleid geldt voor het netjes houden van de huisjes of waar honden niet welkom zijn in verband met het kindvriendelijk houden van het park.

Wanneer u graag op vakantie wilt met uw hond in Nederland zult u merken dat het soms een hele zoektocht kan zijn om een huisje te huren waar honden zijn toegestaan. Een goed alternatief om op vakantie te kunnen met de hond is gaan kamperen. Op de camping neemt u uw eigen spullen mee en daar kan dus al geen verbod op honden zijn. Echter zijn er ook campings waar uw hond of ander huisdier niet welkom is, maar met een camping hebt u al sneller kans dat uw hond wordt toegelaten dan op een vakantiepark.

Wanneer u een vakantiehuisje wilt huren waar honden welkom zijn, heeft u een grote kans van slagen in de particuliere sector. Hier zitten vaak hondenliefhebbers bij die hun vakantiehuis verhuren. Zij zijn dus gewend aan honden of andere huisdieren in hun huis en zullen minder snel een probleem maken wanneer u uw hond mee wilt nemen op vakantie in Nederland.

Op vakantie met de hond in Nederland is natuurlijk het meest ideaal wanneer u zich volledig thuis kunt voelen. Maar ook uw hond of ander huisdier dat u meeneemt op vakantie moet zich thuis voelen. Afhankelijk van het huisdier en het karakter van uw hond verschilt de omgeving waarin uw hond zich thuis voelt.

Houd er rekening mee dat op de meeste vakantieparken in Nederland speciale uitlaatzones zijn aangelegd voor uw hond.

Boek nu een vakantiehuis met de hond >>

Lastminute: vakantie in Ommen Overijssel voor het hele gezin

Vakantie OmmenEen lastminute vakantie in Ommen is een beleving voor het zowel jong als oud. Ommen biedt een breed scala aan activiteiten, maar kent ook veel natuur waarin u heerlijk tot rust kunt komen.

Een vakantie in Ommen beleeft u met het hele gezin en zal u nog lang bij blijven. Ommen is een bruisende gemeente in de provincie Overijsel en licht aan de rivier de Vecht. Aan deze rivier dankt de stad Ommen zijn bestaan, omdat hier vroeger een doorwaadbare plaats was in de Vecht.

Een vakantie in Ommen biedt u rust en ontspanning. Door de rijke natuur en de prachtige variaties in het landschap heeft u uren wandel- en fietsplezier. Kom tot rust in de uitgebreide bossen of op de heidevlakten of beklim een van de bergen in de omgeving. Zo is er de Lemelerberg en de Archemerberg, welke een ware uitdaging vormen om deze te beklimmen met bijvoorbeeld de fiets.

Ook kan er tijdens de vakantie in Ommen gevaren worden op een van de rivieren. De Vecht is bevaarbaar met bijvoorbeeld een kano of waterfiets, maar de omgeving kent ook andere rivieren, zoals de Regge.

Uiteraard is het prima mogelijk om te verblijven in de omgeving van Ommen. Er zijn ruim voldoende campings en andere accommodaties. Meestal worden er op de camping activiteiten georganiseerd voor kinderen. Bijvoorbeeld knutselen, schminken of een speurtocht. Ook is het mogelijk om te gaan zwemmen en de vrijwel alle campings in Ommen zijn uitgerust met goede klimtoestellen waarop de kinderen zich kunnen uitleven terwijl u zelf heerlijk ontspant voor uw tent of caravan.

Voor wie voor wat meer luxe gaat tijdens zijn vakantie in Ommen, is het mogelijk om een stacaravan te huren. Dit biedt net wat extra comfort en gemak waardoor u nog beter kunt ontspannen.

Ontdek de mooiste plekjes van Nederland en boek een vakantie in Ommen >>