Website baby-olifant.be problemen met video bekijken opgelost (update)

Via de website Baby-olifant.be is het mogelijk om live de bevalling van het baby olifantje in de ZOO in Antwerpen mee te maken. Echter blijkt het niet voor iedereen mogelijk om de beelden te volgen. Voor een aantal mensen blijft het beeld zwart of slechts alleen maar sneeuw. Dit is erg jammer, want het is een mooie gebeurtenis om te volgen. Via de comments heb ik reeds begrepen dat dit probleem vooral voorkomt bij mensen met een Apple computer, maar ook bij mensen op een windows computer.

Voor de mensen met een Apple (Mac) en Safari, maar ook onder Windows gebruikers met Mozilla Firefox of Internet Explorer (IE) is er echter een soortgelijke oplossing. Voer de onderstaande stappen uit om deze problemen op te lossen en live de videobeelden te kunnen kijken van de bevalling van de baby olifant.

Voor de Mac-gebruikers:
1) Open Finder
2) Kies bovenaan het menu: Ga
3) Kies voor: Ga naar map
4) Vul hier in: /etc en open deze map.
5) Eerst eventueel lees en schrijf bevoegdheden op deze map aanpassen: Kies voor ‘Toon info’, onderaan het slotje openen, je computer wachtwoord invullen en achter je gebruikersnaam voor ‘lezen en schrijven’ kiezen.
6) Zoek nu in de zojuist geopende map naar het bestand: Hosts en open dit bestand in ‘TextEdit.app’ (de standaard tekstverwerker in OSX)
7) voeg onderaan in het bestand een nieuwe regel toe: 79.125.61.0 event02.rambla.be
8 ) Het bestand opslaan (indien de bevoegdheden niet goed staan dan lukt dit dus niet, ga terug naar stap 5)
9) en voila: na het vernieuwen van de pagina perfect beeld!

Voor de Windows gebruikers:
1) Ga naar de map C:/WINDOWS/SYSTEM32/DRIVERS/ETC/
2) Pas eventueel de schrijfrechten voor het bestand ‘Hosts’ aan via Eigenschappen, tabblad beveiliging naar Volledig beheer.
3) Open het bestand ‘Hosts’ via Kladblok
4) Voeg een nieuwe regel toe onderaan in het bestand: 79.125.61.0 event02.rambla.be
5) Het bestand opslaan (indien bevoegdheden niet goed staan dan lukt dit dus niet, ga terug naar stap 2)
6) en voila: na het vernieuwen van de pagina perfect beeld!

Heel veel succes hiermee. Vragen zijn altijd mogelijk in de comments. En vooral: veel kijkplezier!

Met dank aan Erik via de reacties op de nieuwspagina.

UPDATE: De baby-olifant is geboren. Hopelijk heeft iedereen het kunnen zien die het wilde zien, alhoewel mijn poging tot hulp voor de mensen waarbij dat niet lukte wat aan de late kant kwam. De herhalingen staan nog op de website en zullen zonder problemen te kijken moeten zijn, omdat dit normale flash-video’s¬†zijn. Tot zo ver de baby-olifant.

Dit artikel delen:


Tags: , , , , , , , , , , , , ,