De Simpsons doen het weer!

Het is de Simpsons weer gelukt: een nieuw woord in het woordenboek krijgen. Het overal bekende en ook vaak gebruikte woord D’oh stond al een tijdje in het woordenboek. Vanaf nu is ook het woordje Meh toegevoegd.

De eerste keer dat dit woord in een Simpsons aflevering opdook, is al enige tijd geleden. Homer stelde zijn kinderen voor om een dagje uit te gaan, maar zowel Lisa als Bart antwoordden daarop met ‘meh’ en gingen door met televisie kijken. Het woordje is eigenlijk niet meer dan een klank en drukt ‘saai’ of ‘onverschilligheid’ uit.

Het woord kent zijn oorsprong in Noord Amerika en onder andere met de hulp van het internet is het wijd verspreid geworden en uiteindelijk het Britse engels binnen gedrongen. Het woord is toegevoegd aan de Collins English Dictionary na een verkiezing voor welk woord vaak wordt gebruikt in het dagelijks leven, maar wat niet in het woordenboek staat.

Om te eindigen met een quote¬†uit het artikel ‘How do you create a new word?‘:¬†‚ÄúThe Simpsons has apparently taken over from Shakespeare and the Bible as our culture‚Äôs greatest source of idioms, catchphrases and sundry other textual allusions.‚Äù

Dit artikel delen:


Tags: , , , , ,