Backup je emails snel en eenvoudig

Een emailaccount waarvoor het lastig is om een backup te maken? Dat is nu verleden tijd!

Zorg ervoor dat je deze emailaccount in een mail programma opent en dat je tevens een Gmail-account via IMAP in je mail programma toevoegt. Maak in Gmail een label ‘backup’ en deze komt als een map in je mail programma te staan. Sleep de emails die je wilt backuppen naar deze map en automatisch worden deze emails online opgeslagen. Een kind kan de was doen! Maar hoe stellen we dit precies in?

Om te beginnen heb je een Gmail account nodig. Ga naar Gmail.com en open een nieuwe account. In je webmail postvak ga je naar ‘instellingen’ en zet IMAP aan in het tabblad ‘doorsturen’. Maak in het tabblad ‘labels’ een nieuw label aan met de naam ‘backup’, of een andere naam naar keuze.

Ga nu naar je mail programma en stel daar de zojuist aangemaakt Gmail account in. Een handleiding hiervoor is online beschikbaar. Na instellen staan de mappenstructuren van de beide accounts naast elkaar en is het mogelijk om emails van de ene map naar de andere te slepen. Ook de map van het zojuist aangemaakt label ‘backups’ staat er nu tussen.

Dit artikel delen:


Tags: , , , , , ,