Hoe je Hotmail kan checken in Gmail

Een handigheidje, ik heb em zelf vandaag pas ontdekt en ik wil em graag met jullie delen. Al lange tijd heb ik zowel een Hotmail-account als een Gmail-account in gebruik. Ik erger mij er al lang aan dat Hotmail zo slecht op andere plaatsen is te controleren dan alleen na inloggen in de webbrowser. Maar nu is er een oplossing voor dit probleem: Hotmail kan vanaf nu gewoon vanuit je Gmail gecheckt worden.

De ervaren Gmail-gebruikers onder ons kennen ongetwijfeld Gmail Labs, de afgeleide van Google Labs, maar dan voor Gmail. Hierin worden nog steeds nieuwe handigheidjes toegevoegd en een van de nieuwste toevoegingen is de mogelijkheid om Google Gadgets in je Gmail te zetten.

Een hele handige optie wordt dan om de Hotmail Gadget aan je Gmail toe te voegen. Activeer ‘Add any gadget by URL’. Na opslaan verschijnt er een extra tabblad ‘Gadgets’ bij ‘Settings’. Voeg hier een gadget toe door de directe link in te vullen. Voor de Hotmail gadget is dit ‘http://lovemygadget.com/hotmail/hotmail.xml’.

Op deze manier kun je eenvoudig je Hotmail en je Gmail aan elkaar linken en hoef je alleen nog maar inloggen op Gmail voor het checken van je email bij zowel Gmail als Hotmail. Het controleren, lezen en bewerken van je hotmail-emails was nog nooit zo eenvoudig!

Dit artikel delen:


Tags: , , , , , , , ,


2 Pingbacks

  1. Pingback from Annunaki » Lifehack » Twitteren via iGoogle en Gmail on :

    […] Zelf gebruik ik al enige tijd TwitterGadget om te kunnen twitteren vanuit iGoogle en Gmail. Ook Gmail, want door middel van Gmail Labs kunnen Google Gadgets worden toegevoegd aan Gmail. Dit hebben we hier reeds eerder besproken aan de hand van een Hotmail gadget. […]

  2. Pingback from Annunaki » Gmail » Hotmail in Gmail downloaden via POP-mail on :

    […] in november 2008 schreven we een post over hoe je Hotmail in Gmail kunt checken door gebruik te maken van Gmail Labs en een Google gadget in de zijbalk. Tegenwoordig kan het op […]