Varen met een sloep door de Amsterdamse grachten

Amsterdam is een prachtige stad om te bekijken, maar heb je hem als een bekeken vanaf het water? Je zult merken dat je dan met heel andere ogen naar de stad kijkt en veel nieuwe aspecten van Amsterdam zult ontdekken.

Rondvaart

Wanneer je een dagje op bezoek bent in Amsterdam kun je er voor kiezen een rondvaarttocht te doen om zo door de grachten te varen. Er zijn verschillende rondvaarten te boeken, welke allemaal langs mooie plekjes en attracties zullen varen. Het nadeel is alleen dat je met heel veel andere mensen (meestal toeristen) op de rondvaartboot zit en dat er 9 van de 10 keer zelfs een gids allerlei dingen vertelt over wat er op dat moment om je heen te zien is. Als je dat leuk vindt, moet je zeker op een rondvaartboot gaan zitten, maar ik kan me voorstellen dat je als al een paar keer op bezoek bent geweest in Amsterdam dat je dan niet meer zit te wachten op allerlei verhalen en wetenwaardigheidjes. Je wilt lekker ontspannen op een bootje door de grachten varen en van het uitzicht genieten.

Varen met een sloep

Wanneer je in alle rust de stad Amsterdam wilt bekijken vanaf het water is de beste manier natuurlijk om een sloep te huren en daarmee te gaan toeren door de grachten. Als je het niet ziet zitten om zelf te varen (je hebt geen brevet of iets dergelijks nodig) dan kun je natuurlijk ook altijd een schipper meenemen die je rondvaart.

Vooral met mooi weer is het heerlijk om te varen door de grachten van Amsterdam. Lekker in het zonnetje, mooie stad om je heen en als je dorst krijgt, leg je even aan bij een terrasje die je in talrijke mate langs het water vindt.

Een sloep kopen in Amsterdam

Voor mensen die in Amsterdam wonen, of vaak in Amsterdam willen komen varen, zal een eigen boot de oplossing zijn. Je kunt varen wanneer je wilt en hoeft nergens rekening mee te houden. Door de hele stad is water te vinden, dus je eigen boot zal nooit ver van je huis liggen. Tevens heb je met je eigen boot het voordeel dat je gemakkelijk je eigen spullen kunt meenemen of laten liggen.

Meer info over sloep kopen in Amsterdam


Tags: , , , , , , , , , , , , ,