Kasten opruimen: hoe begin je er aan?

Je kent het wel, ooit had je meer kastruimte dan spullen en daarom kwam het niet zo nauw waar je alles in de kast legde. Ondertussen zijn er veel spullen en kleding bijgekomen waardoor je kasten behoorlijk vol zijn geworden. En vind dan maar eens iets terug als alles door elkaar ligt. Wij geven tips hoe je begint aan het opruimen van je kast.

Een goed begin is het halve werk. Zorg dat je uitgerust bent, niet gestoord kan worden en zet een leuk muziekje op. Zo gaat het direct al een stuk vlotter!

Werk zo gestructureerd mogelijk. Dat wil zeggen, zorg dat je alles gesorteerd krijgt per soort. Als je je kledingkasten aan het opruimen bent, zorg dan dat de broeken bij de broeken, de sokken bij de sokken, t-shirts bij t-shirts enzovoort komt. Ruim je een hobbykast op, sorteer dan bijvoorbeeld door alle pennen bij de pennen, kladblokken bij de kladblokken etc te leggen.

Hierdoor krijg je een goed overzicht van de spullen die je allemaal hebt. Als alles gesorteerd is, is de volgende stap om te bepalen wat je wilt bewaren. Begin natuurlijk met de dingen die kapot zijn. Heb je bijvoorbeeld 128 pennen, dan zullen er waarschijnlijk een aantal daarvan niet meer werken. Heb je nog altijd 73 werkende pennen over, dan kun je de vraag stellen of je 73 pennen echt nodig hebt de komende tijd. Is dat niet het geval, overweeg dan om een deel weg te geven of weg te gooien.

Je hebt nu enkel de spullen over die je wilt bewaren. Organiseer deze zo dat er voor elk ding een ruimte in de kast wordt gereserveerd. Kies een indeling die logisch is zodat je later alles gemakkelijk terug kunt vinden. Voor kleine dingen of dingen die echt bij elkaar horen, kies je er best voor om ze in bakken te ordenen. Zo gaan ze niet weer door elkaar en kun je later heel snel iets uit de kast halen.

Hopelijk heeft dit je geholpen om enige orde te creƫren in je (kleding)kasten en misschien wel je interieur in het algemeen!


Tags: , ,