Alles wat je moet weten vooraleer je boxspring koopt

Boxsprings zijn tegenwoordig heel populair bij de consument. En dat is logisch want een boxspring biedt heel wat slaapcomfort. Toch is het belangrijk dat je niet zomaar roekeloos te werk gaat als je een boxspring wil kopen. Zo is het aangewezen de perfecte boxspring voor jouw lichaam te kiezen. Zelfs al kies je enkel voor een matras met pocketveren, dan nog is het belangrijk volwaardig slaapcomfort na te streven. Rest de vraag hoe je nu een boxspring kiest? Hier enkele tips.

Ondersteuning

Het is essentieel dat een boxspring de perfecte ondersteuning biedt en zich aanpast aan de vorm van je lichaam. Zo is het voor mensen die iets zwaarder zijn beter om een hardere matras te kiezen, terwijl mensen die niet veel wegen voor een minder harde versie kunnen kiezen. Een bijkomend voordeel van een boxspring ten opzichte van gewone bedden en matrassen is dat de eerste soms voorzien is van drukverdelers. Het gevolg hiervan is dat er geen druk ontstaat op specifieke delen van het lichaam maar dat de druk evenredig wordt verdeeld over de volledige matras.

Ventilatie

Boxsprings bieden een uitstekende ventilatie. Belangrijk is natuurlijk wel dat je niet voor de meest goedkope versie gaat. Een bijkomend nadeel van goedkope boxsprings is dat deze vaak vervaardigd zijn uit goedkope en slechte materialen. Met als gevolg dat de ventilatie alles behalve optimaal is en de matras na verloop van tijd klam zal gaan aanvoelen.

Levensduur

Boxsprings gaan best een tijdje mee. De gemiddelde levensduur van een boxspring bedraagt 10 jaar. Deze kan nog verhoogd worden door de slaapkamer regelmatig te verluchten, je matras af en toe om te draaien, je matras minstens één keer per jaar te stofzuigen en een onderdeken te gebruiken.

Vergelijk en koop

Zoek voldoende informatie vooraleer je een boxspring koopt. Tegenwoordig bestaan er verschillende informatieve websites over slapen alsook vergelijkingssites waar je verschillende boxsprings met elkaar kunt vergelijken. Daar vind je meestal naast boxsprings tientallen andere categorieën van producten die je kan vergelijken op basis van prijs, levertermijn, verzendkosten, reviews van professionals en andere consumenten en vele andere criteria.