Profielen gebruiken op Apple Airport Stations

Apple Airport UtilityTegenwoordig maakt vrijwel iedereen gebruik van draadloos internet. Niets is lekkerder dan met een laptop te zitten waar je wilt en zo heerlijk te surfen over het internet. Het instellen van een draadloos netwerk kan soms voor frustraties zorgen; daarom vandaag een tip waarmee het een stuk makkelijker kan worden om draadloze netwerken te gebruiken.

Zelf maak ik al enige tijd gebruik van een Apple Airtunes Express, zo’n ding waarmee je ook heel makkelijk je iTunes muziek draadloos door het hele huis verspreid. Onlangs heb ik hier nog een Apple Time Capsule bij aangeschaft, die ook functioneert als een Airport Basestation. Omdat ik nog wel eens wissel van instellingen in zowel de Airtunes als de Time Capsule, zocht ik naar een manier om eenvoudiger van instellingen te kunnen veranderen. En onze vrienden bij Apple hebben hier aan gedacht!

Het is mogelijk om op alle Airport apparaten van Apple gebruik te maken van profielen. In sommige staat dit al aan als standaard instelling, maar in veel andere niet. Ook na een harde reset van het apparaat kan het soms voorkomen dat de profielen ineens verdwenen zijn. In een profiel kunnen instellingen opgeslagen worden, zodat eenvoudig gewisseld kan worden tussen vooraf opgestelde instellingen. Er kunnen zo veel profielen worden toegevoegd als je nodig hebt.

Als je ook profielen wilt gebruiken op jouw Airport apparaat, dan kun je dit eenvoudig aanzetten in de software van de draadloze assistent. Kies bovenaan voor het menu ‘Basestation’ en vervolgens voor de optie ‘Manage Profiles’. Er verschijnt vervolgens een uitklapmenu onderaan het scherm waar je een profiel kunt kiezen. Ook kun je via dit onderste menu de profielen beheren door er een aan toe te voegen, te hernoemen of er een te verwijderen. Zodra je deze optie hebt aangezet en/of meerdere profielen hebt aangemaakt, zal dit menu zichtbaar blijven.

Vanaf nu kun je dus eenvoudig wisselen van draadloze instellingen op je Apple Airport apparaat.

Dit artikel delen:


Tags: , , , , , , , ,