Autoambulances: veilig uw auto vervoeren!

Een autoambulance is een transportmiddel dat gebruikt wordt voor het vervoeren van voornamelijk wagens. Dit kan onder andere handig zijn voor auto’s die bijvoorbeeld aan races meedoen. Natuurlijk zijn deze autoambulances ook nodig voor auto’s die gerepareerd moeten. Voor het vervoer van en naar de garagist zijn ze een luxe waarzonder je moeilijk kan. En hoewel je het misschien niet zou verwachten, ook zoiets simpel als een autoambulance is er in verschillende soorten.

Autoambulance als truck

Autoambulances zijn er onder andere als truck. Hierbij kan je je een kleine vrachtwagen voorstellen, maar in plaats van een laadruimte is er achteraan plaats voor een wagen. Dit soort autoambulance wordt voornamelijk door bedrijven gebruikt. In de eerste plaats door depannage bedrijven die bij panne of bij een ongeval de wagen gaan ophalen om naar de garage te brengen. Als particulier is het meestal een nogal dure en nutteloze investering om je geld te steken in dit soort autoambulance. Indien je je als particulier een autoambulance wil aanschaffen is het om onder meer financiële redenen aan te raden om een aanhangwagen te kopen.

Autoambulance als aanhangwagen

Een andere vorm van autoambulances is deze als aanhangwagen. Deze is ideaal voor particulieren die regelmatig gebruik moeten maken van een autoambulance. Deze aanhangwagens zijn simpelweg vast te maken aan de wagen (indien deze een trekhaak heeft) en kan dan ook na gebruik makkelijk terug losgekoppeld en weggezet worden. Zo’n autoambulance heb je ook met verschillende functies. Als je bijvoorbeeld een wagen moet vervoeren die zelf geen aandrijving heeft kan je een autoambulance met een lier gebruiken, deze lier kan de wagen dan op de ambulance trekken. Ook kunnen deze autoambulances verschillende manieren hebben om het laden en lossen te vergemakkelijken. Je hebt autoambulances die volledig hydraulisch kunnen kantelen en je hebt er waarbij losse oprijplaten gebruikt worden. Naast deze simpele aanhangwagen bestaat er ook een soort “luxe aanhangwagen” die als autoambulance dienst doet. Deze ‘race shuttle’ is volledig afgesloten en wordt dus ook voornamelijk gebruikt om duurdere wagens te vervoeren. Zo worden onder meer racewagens, sportauto’s en oldtimers vaak met deze autoambulances vervoert.

Autoambulance huren

De meeste mensen hebben een autoambulance natuurlijk niet steeds nodig. Voor zij die slechts zelden een autoambulance nodig hebben is er natuurlijk ook een oplossing. Vele bedrijven verhuren deze autoambulances ook voor een schappelijke prijs. Je hoeft dus geen professional in te huren of een autoambulance te kopen als je er slechts eenmalig eentje nodig hebt.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,