Pittige Aziatisch krabsoep

Ingrediënten voor dit recept (4 personen)

  • 350 gram vers krabbenvlees (wit en bruin gescheiden)
  • 6 sjalotten, in ringetjes gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 8 deciliter kokendhete visbouillon (van blokjes)
  • 75 gram basmatirijst
  • 1,5 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels vissaus
  • 2 deciliter kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels vers korianderblad, gemengd met 2 bosuitjes, in schuine ringetjes gesneden, ter garnering

Bereidingswijze van dit gerecht

  1. Doe het bruine krabbenvlees met de sjalotten, knoflook en visbouillon in een keukenmachine en pureer dit tot een glad mengsel
  2. Schenk het krabmengsel in een pan  en voeg de rijst en chilivlokken toe.
  3. Breng de soep aan de kook en draai het vuur laag.
  4. Laat de soep afgedekt circa 10 minuten koken, of tot de rijst net gaar is.
  5. Roer vissaus, kokosmelk en het limoensap door de soep. Voeg het witte krabbenvlees toe en laat de soep goed doorwarmen.
  6. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  7. Schep de soep in kommen, strooi er koriander en bosuitjes over en serveer hem direct.

Serveertip

Serveer deze soep met een rauwkostsalade van wortel, bleekselderij, ui, komkommer en/of andere groenten, die u omschept met een klein beetje rijstazijn of wittewijnazijn.

Energiewaarden per portie

  • 204 kcal
  • 19 gram eiwit
  • 5 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd
  • 19 gram koolhydraten

(bij benadering)


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,