Pittige Aziatisch krabsoep
Ingrediënten voor dit recept (4 personen)
- 350 gram vers krabbenvlees (wit en bruin gescheiden)
- 6 sjalotten, in ringetjes gesneden
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 8 deciliter kokendhete visbouillon (van blokjes)
- 75 gram basmatirijst
- 1,5 theelepel chilivlokken
- 2 theelepels vissaus
- 2 deciliter kokosmelk
- sap van 1 limoen
- 3 eetlepels vers korianderblad, gemengd met 2 bosuitjes, in schuine ringetjes gesneden, ter garnering
Bereidingswijze van dit gerecht
- Doe het bruine krabbenvlees met de sjalotten, knoflook en visbouillon in een keukenmachine en pureer dit tot een glad mengsel
- Schenk het krabmengsel in een pan en voeg de rijst en chilivlokken toe.
- Breng de soep aan de kook en draai het vuur laag.
- Laat de soep afgedekt circa 10 minuten koken, of tot de rijst net gaar is.
- Roer vissaus, kokosmelk en het limoensap door de soep. Voeg het witte krabbenvlees toe en laat de soep goed doorwarmen.
- Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
- Schep de soep in kommen, strooi er koriander en bosuitjes over en serveer hem direct.
Serveertip
Serveer deze soep met een rauwkostsalade van wortel, bleekselderij, ui, komkommer en/of andere groenten, die u omschept met een klein beetje rijstazijn of wittewijnazijn.
Energiewaarden per portie
- 204 kcal
- 19 gram eiwit
- 5 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd
- 19 gram koolhydraten
(bij benadering)
Tags: basmatirijst, bosuitjes, bouillon, chilivlokken, knoflook, kokosmelk, korianderblad, krab, krabbenvlees, limoen, rijst, sjalot, sjalotten, soep, vis, visbouillon, vissaus