Aardappel-maïssoep
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 300 gram voorgekookte krielaardappeltje
- 350 gram maïs (blik, afgespoeld)
- 40 gram boter
- 3 dl bouillon (van blokje)
- 150 ml halfvolle melk
- 85 gram parmahamblokjes of gegrilde spekblokjes
- zure room
- gerookt paprikapoeder (verkrijgbaar bij de delicatessenwinkel)
Bereidingswijze
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui circa 5 min.
- Voeg de 300 gram voorgekookte krielaardappelen, de 350 gram maïs, 40 gram boter, 3 deciliter bouillon, de 150 mililiter melk en wat zout en peper toe.
- Breng de soep aan de kook en laat hem afgedekt ongeveer 5 minuten pruttelen, of tot de krielaardappelen gaar zijn.
- Voeg de 85 gram parmahamblokjes of gegrilde spekblokjes toe.
- Leng de soep zo nodig aan met nog wat melk.
- Schep hem in kommen en garneer af met een schepje zure room en wat gerookt paprikapoeder.
Tags: boter, bouillon, krielaardappelen, maïs, melk, olijfolie, paprikapoeder, parmaham, spek, ui, zure room