Tarieven van de ontslag advocaat in Amsterdam

Amsterdam is een grote stad en een ontslag advocaat is dan ook zeker geen zeldzaam begrip. Van een grote stad als Amsterdam zou je verwachten dat ontslag advocaten duur zijn, maar dat is in veel gevallen niet waar. Zelfs niet bij de advocaten met een kantoor aan een van de grachten.

Uurloon van de ontslag advocaat

Elke ontslag advocaat mag zijn eigen tarief vaststellen. Hiervoor is geen wet die maximale advocaat kosten bepaalt. Het gemiddeld uurtarief van een advocaat bedraagt 220 euro, maar er zijn ook advocaten die voor 70 of 80 euro per uur werken. Voornamelijk beginnende advocaten starten met een lager uurloon en naar mate zij meer naamsbekendheid verwerven zal hun uurtarief stijgen.

De meeste ontslag advocaten in Amsterdam geven een eerste gesprek gratis en vrijblijvend. Als daaruit een zaak of verder advies voortkomt, worden daarover pas duidelijke afspraken gemaakt omtrent de kosten. Een groot deel van de ontslag advocaten in Amsterdam werken volgens een vast tarief waarin alle kosten zitten inbegrepen. Handig om te weten waar je mee af bent, maar niet elke ontslag advocaat doet dit en zeker niet bij elke zaak. Als je een verloning op basis van uren overeenkomt, zorg dan dat je vooraf wel een inschatting krijgt van het aantal uren werk. Vraag ook tussentijds eens na hoeveel uren er al gemaakt zijn. Zo voorkom je onaangename verrassingen achteraf. Houdt er ook rekening mee dat elk bezoek en elk telefoontje of mailtje aangerekend zal worden.

Zorg altijd voor een duidelijke afspraak over de kosten met de ontslag advocaat in Amsterdam. Kies de formule die volgens jou het meest gunstige is. Wanneer verwacht wordt dat er veel tijd in de zaak zal gaan zitten, is een vast tarief wellicht gunstiger. Voor een kleine zaak is het echter meestal voordeliger om enkel de gewerkte uren af te rekenen.

Bijstand in de kosten

Wie de hulp wil inschakelen van een ontslag advocaat, kan onder bepaalde voorwaarden rechtsbijstand krijgen. Een deel van de kosten van de ontslag advocaat worden dan betaald door de Raad voor Rechtsbijstand. De belangrijkste voorwaarde is dat het inkomen niet boven een bepaald bedrag mag uitkomen.


Tags: , , , , , , ,