Noedelsoep met vis

Ingrediƫnten voor dit recept (4 personen)

  • 7 deciliter vis- of kippenbouillon (van blokjes)
  • een bosje bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 stengel sereh (citroengras), kleingesneden (indien gewenst)
  • 2 theelepels sojasaus
  • 225 gram witvisfilet, bijvoorbeeld schelvis of koolvis, in blokjes van 2 cm
  • 125 gram schoongemaakte sint-jakobsschelpen, kleingesneden
  • 175 gram gekookte en gepelde garnalen
  • 200 gram paksoi, in dunne reepjes gesneden
  • 300 gram panklare woknoedels, middelfijn

Bereidingswijze van gerecht

  1. Doe de bouillon met de bosuitjes, gember, sereh (als u die gebruikt) en sojasaus in een grote pan en breng dit aan de kook. Voeg ook wat zout en peper toe.
  2. Voeg de stukjes vis toe en breng de bouillon weer aan de kook.
  3. Voeg de sint-jakobsschelpen toe en verwarm hem nog 1 minuut.
  4. Schep de garnalen, paksoi en noedels door de bouillon. Breng hem aan de kook.
  5. Schep hem in kommen en serveer direct.

Serveertip

Deze snelle noedelsoep met via en verse gember vormt een compleet en verwarmend lunchgerecht. Stem de soorten en hoeveelheid vis af naar eigen smaak en verkrijgbaarheid.

Energiewaarden per portie

  • 266 kcal
  • 32 gram eiwit
  • 3 gram vet (waarvan 0,3 gram verzadigd)
  • 29 gram koolhydraten

(bij benadering)


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,