Kippensoep met tijm en champignons

Ingrediënten voor dit recept (4 personen)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kipfilet, in kleine stukjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, kleingesneden
  • 250 gram champignons, kleingesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm, plus wat extra verse tijm ter garnering (indien gewenst)
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 7 deciliter kippenbouillon (van blokjes)
  • 4 eetlepels magere crème fraîche

Bereiding gerecht

  1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de stukjes kip ongeveer 5 minuten tot ze mooi kleuren.
  2. Schep de kip met een schuimspaan op een bord.
  3. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en bleekselderij gedurende 5 minuten.
  4. Voeg de kleingesneden champignons toe, samen met de tijm, sherry, worcestersaus en wat zout en peper.
  5. Laat alles 2 tot 3 minuten pruttelen onder af en toe omscheppen.
  6. Schep het groentemengsel in een keukenmachine of blender en voeg de helft van de bouillon toe.
  7. Pureer dit, schenk het terug in de pan en voeg de rest van de bouillon toe.
  8. Schep de stukjes kip bij de soep en verwarm het geheel totdat het kookt.
  9. Laat hem 3 minuten pruttelen.
  10. Roer 2 eetlepels crème fraîche door de soep en breng hem opnieuw aan de kook.
  11. Schep de soep in kommen en schep in elk kom nog een klein beetje crème fraîche. Garneer het geheel af met wat verse tijm.

Variatie tip

Vervang de kip door konijn


Tags: , , , , , , , , , ,