Trouwkleed kopen: een bruidsjurk kiezen in de winkel

Een trouwkleed kopen biedt een gedegen voorbereiding, daar had ik het al eerder over. Maar ook in de winkel is het moeilijk om een bruidsjurk te kiezen. Zelfs de keuze van de bruidswinkel kan al voor stress zorgen. Daarom nog wat meer tips rond het kopen van een trouwkleed.

Trouwkleed kopen: de keuze van de bruidswinkel

Uitgaande van de voorbereiding voor het kopen van een trouwkleed, heb je een selectie gemaakt van trouwkleedjes die je mooi vindt. Welke merken komen daarbij het meeste voor (vooral bij je favorieten)? Aan de hand hiervan ga je kijken welke bruidswinkels in jouw buurt de meeste van deze merken verkoopt of je kan je al vooraf informeren bij hen naar de merken bruidsjurken die zij in de winkel hebben hangen.

Ga ook altijd referenties na, trouwfeesten of mondelinge reclame/klachten geven meestal een vrij goed idee van wat jou te wachten staat in een bepaalde bruidswinkel. Hoor je niets dan klachten over de klantvriendelijkheid, slechte service, foute retouches, enzovoort, wees dan gewaarschuwd en zoek het dan beter iets verder. Een goede service en deskundig personeel in je bruidswinkel kan namelijk al veel stress wegnemen. Wat verder rijden mag geen dilemma vormen als je daardoor jouw sprookjestrouwkleed vindt en alles hebt zoals het hoort te zijn. Ook hoort het kiezen van een bruidsjurk een fijn gebeuren te zijn en niet één vol stress en hautaine verkoopsters.

Trouwkleed kopen: het kiezen in de winkel

Jouw selectie van mooie trouwkleden helpt de verkoopster in de winkel om meteen de juiste bruidsjurken klaar te hangen voor jou zodat je een vlotte pasbeurt hebt. Met een beetje geluk (of goede research adhv referenties) kan je een erg goede verkoopster hebben die misschien niet aan komt draven met trouwkleedjes die jouw nr. 1-label kregen, maar wel met diegene die helemaal bij jouw figuur passen.

Zorg altijd dat je bij het passen van bruidsjurken een paar vriendinnen of familieleden hebt waarvan je vertrouwt op hun oordeel. Je kan (schoon)moeders willen plezieren, maar als ze “alles mooi vinden”, of alleen afgaan op het prijskaartje, is de kans op een miskoop al groter. Uiteraard niets mis mee om ze uit te nodigen voor de pasbeurt, maar zorg er voor dat er minstens één -liever twee- andere opinies zijn die jou erg goed (het best) kennen. Zij zullen niet alleen kijken naar het stofje of naar wat zijzelf mooi vinden, maar vooral hoe het bij jou staat. Als zij en zowel jij op een gegeven moment het WAUW-moment hebben, of voluit de overtuiging dat dit HET kleed is, ga er dan voor, echt waar!!

Je kan altijd nog in een bruidswinkel gaan kijken, maar uit ervaring weet ik dat bruidjes toch bij hun eerste gedacht blijven. Waarom dus voor een langere zoektocht gaan als het ook snel kan gaan?

Bij het bestellen van de standaardmaat moet je ook héél realistisch zijn, je mag dan wel erg goede voornemens hebben om af te slanken, maar hou voor ogen dat het niet zo evident is, hoe groot ook de wilskracht. Kan beter een kleedje wat laten innemen, dan dat je een te smal of te klein trouwkleed hebt besteld met alle gevolgen vandien.

Lees verder: Wat je niet moet doen na het kopen van je trouwkleed

Zo heb ik mijn trouwkleed gekocht

Mijn werkwijze was zoals beschreven in deze serie van drie artikelen en bij een bezoek aan de eerste bruidswinkel had ik mijn droomkleed al gevonden. Nu bijna twee maanden na mijn trouwdag, ben ik nog steeds smoorverliefd op mijn trouwkleed (en mijn man natuurlijk!) 😉

Lees ook in de serie ‘Trouwkleed kopen’:


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,