Trouwbedankjes: Voorbeelden bedankjes trouwfeest

Bij een trouwfeest horen altijd bedankjes om je gasten te bedanken. Iedereen op jullie dag wil je uiteraard bedanken voor de aanwezigheid, maar ook is het wel zo netjes om je gasten te bedanken voor hun cadeaus en gelukwensen. Dit gaat dus meestal iets verder dan alleen de mensen die aanwezig waren op je trouwfeest. Een aantal voorbeelden voor trouwbedankjes zijn dus wel op zijn plaats.

Trouwbedankjes meegeven op het trouwfeest

Er zijn diverse manieren om jullie gasten te bedanken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om al een bedankje mee te geven aan het einde van jullie feest, maar een andere veel gebruikte methode is om een bedankkaartje te versturen een aantal weken nadat jullie in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Wanneer jullie er voor kiezen om jullie gasten te bedanken door hen bijvoorbeeld een bedankje mee te geven aan het einde van jullie trouwfeest zijn er verschillende mogelijkheden. Een leuke mogelijkheid is om een klein presentje op tafel te leggen die de gasten dan kunnen meenemen. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld een klein spelletje waaraan je een kaartje hangt met daarop ‘Bedankt’ of iets dergelijks. Een klein spelletje zorgt ook gelijk voor een leuke ijsbreker voor de mensen aan tafel en geeft ze wat te doen tussen de gangen van het eten door.

Wat bij voorbeeld ook veel gedaan wordt als trouwbedankje, is een klein presentje meegeven op het moment dat je gasten gaan vertrekken. Denk dan bijvoorbeeld aan een kaart met een foto daarop van jullie of een bedrukte pen of iets dergelijks. Dit kun je zo persoonlijk maken als jullie zelf willen. Extra tip: leg het presentje bij jullie gastenboek en wijs de mensen er op (in je speech) dat ze een presentje kunnen meenemen. De kans is dan erg groot dat ze ook iets in jullie gastenboek gaan schrijven.

Voorbeeld: bruidsuikers

Een ander voorbeeld van een trouwbedankje zijn bruidsuikers. Dit is een fenomeen wat overgewaaid is uit Amerika, maar ondertussen in Europa ook immens populair en al een traditie is geworden. Het voordeel aan deze trouwbedankjes is dat het een zeer goedkope manier van bedanken is. Maar een nadeel is dat bruidsuikers al wel van te voren ingepakt worden, maar dat ze gevoelig zijn aan licht, warmte en vocht. Je zult de bruidsuikers op een erg goede plaats moeten bewaren, zodat ze niet zullen verkleuren, klonteren of grauw uitslaan.

Bedankkaartje

Om je gasten te bedanken is het vaak gebruikelijk om een aantal weken na jullie trouwdag een bedankkaartje te sturen. Het voordeel hieraan is, is dat je ook mensen een kaartje kunt sturen die niet op het feest zijn geweest. Bijvoorbeeld mensen die verhinderd waren door een vakantie of ziekte, maar toch een cadeau hebben gegeven, willen jullie natuurlijk wel graag bedanken.

Een voorbeeld van een bedankkaartje is een aantal fotootjes op een kaartje die een sfeer geeft van jullie dag. Een leuke persoonlijke tekst schrijf je er per gast bij en je hebt een perfect voorbeeld van een persoonlijk en origineel bedankje.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,