Recept voor Witloofsoep

Ingrediënten voor recept witloofsoep 4 personen

  • 5 witloofstronken
  • 1 ui
  • 1 kleine aardappel
  • 1 wit van prei
  • halve appel
  • 1,5 liter water
  • 1 eetlepel PH groentebouillon

Bereidingswijze van recept witloofsoep

  1. Snijd de ui, de aardappel en de prei fijn. Gebruik alleen het wit van de prei en zeker niet het groen, want dan krijg je een groene soep.
  2. Stoof de ui, de aardappel en de prei ongeveer 3 minuten. Let erop dat je geen bruin aanbaksel krijgt, want dan krijgt de soep een bruine schijn.
  3. Snijd de stronkjes witloof overlangs door en haal het onderste, dikke stuk eraf. Het ‘kontje’ geeft immers een bittere smaak aan je soep.
  4. Snijd het witloof en de halve appel fijn en voeg ze bij de rest. De appel zorgt voor een zoete tint in de soep en haalt er nog wat extra bitterheid uit.
  5. Roer goed van zodra het witloof erbij is. Stoof het niet te lang, of je loopt alweer de kans op bitterheid.
  6. Voeg water en een eetlepel groentebouillon toe. Kruid ook met wat peper en zout.
  7. Laat het geheel opkoken zonder deksel. Met het deksel houd je namelijk de bitterheid in de soep.
  8. Laat 30 minuten koken en mix de soep glad. Als de soep niet lang genoeg gekookt heeft zijn de groenten niet gaar en krijg je ze niet glad gemixt. Controleer daarom altijd de gaarheid door een aardappel te doorprikken.
  9. Om de witte kleur en de zachtheid van de soep te accentueren kun je nog wat room toevoegen naar smaak.
  10. Versier de soep met julienne van appel, bij voorkeur een zoete appel.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,