Aardappel-maïssoep

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 300 gram voorgekookte krielaardappeltje
  • 350 gram maïs (blik, afgespoeld)
  • 40 gram boter
  • 3 dl bouillon (van blokje)
  • 150 ml halfvolle melk
  • 85 gram parmahamblokjes of gegrilde spekblokjes
  • zure room
  • gerookt paprikapoeder (verkrijgbaar bij de delicatessenwinkel)

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui circa 5 min.
  2. Voeg de 300 gram voorgekookte krielaardappelen, de 350 gram maïs, 40 gram boter, 3 deciliter bouillon, de 150 mililiter melk en wat zout en peper toe.
  3. Breng de soep aan de kook en laat hem afgedekt ongeveer 5 minuten pruttelen, of tot de krielaardappelen gaar zijn.
  4. Voeg de 85 gram parmahamblokjes of gegrilde spekblokjes toe.
  5. Leng de soep zo nodig aan met nog wat melk.
  6. Schep hem in kommen en garneer af met een schepje zure room en wat gerookt paprikapoeder.


Tags: , , , , , , , , , ,