Recept voor pappardelle met kip en kerstomaatjes

Benodigdheden voor dit recept

  • twee eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 4 kipfilets (totaal ongeveer 450 gram), in blokjes gesneden van ongeveer 2 cm
  • 400 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 400 gram pappardelle
  • 150 gram rucola sla

Bereidingswijze voor dit recept

  1. Maak de saus. Verhit de olie in een koekenpan met deksel. Bak hierin de ui en knoflook 2 min. op matig vuur. Voeg de blokjes kip toe en schep ze om tot ze licht kleuren. Draai het vuur daarna wat lager en voeg de tomaatjes toe. Laat het mengsel vervolgens afgedekt ongeveer 8 tot 10 minuten pruttelen, onder af en toe omscheppen, tot de tomaatjes heel zacht zijn en de kip gaar is.
  2. Kook de pasta. Kook intussen de pappardelle in een pan met licht gezouten, kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta vervolgens af.
  3. Serveer het gerecht. Schep de rucola door de saus en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de pasta over in een voorverwarmde schaal. Voeg de saus toe en schep de pasta losjes om. Serveer het direct.

Serveertip

Stukjes kip zijn pijlsnel klaar en smaken heerlijk in combinatie met zoete kerstomaatjes, pappardelle (brede pastalinten) en frisse rucolablaadjes.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,