Recept voor zwarte olijventapenade

Benodigdheden voor recept

  • 50 gram ansjovis
  • 100 gram ontpitte zwarte olijven
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • geraspte schil en het sap van 1 citroen

Bereidingswijze voor recept

Doe de vis en olie uit een blikje van 50 gram ansjovis op olijfolie in een keukenmachine of blender en voeg 100 gram ontpitte zwarte olijven, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel kappertjes en de geraspte schil en het sap van 1 citroen toe. Pureer dit glad, waarbij u tussentijds de wand van de kom afschraapt.

Serveertip

Doe de tapenade in een kommetje en serveer hem bij gegrilde of in de oven gebakken witvisfilets of -moten, of bij gegrilde tonijn of zwaardvis.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


2 reacties op “Recept voor zwarte olijventapenade”

  1. Jab Roggemans replied op :

    Grillen is geen (Nederlands) werkwoord; maar het meervoud van “gril”.
    Ook serveren is geen Nederlands, maar de klakkeloze aanpassing van “servir”.
    Gelieve in het vervolg de uitdrukkingen “roosteren” en “opdienen” te gebruiken. Dank U !

  2. Leendert wrote op :

    Beste Jan (of Jab?),

    Bedankt voor uw opmerking. Bij deze stuur ik u onderstaande links door naar de officiĆ«le pagina’s van het Van Dale woordenboek voor de Nederlandse taal. Daaruit blijkt volgens mij dat deze twee woorden wel degelijk zijn opgenomen in de Nederlandse taal, ondanks dat hun oorsprong wellicht in een andere taal ligt.
    http://www.vandale.nl/vandale/zoekService.do?selectedDictionary=nn&selectedDictionaryName=Nederlands&searchQuery=serveren
    http://www.vandale.nl/vandale/zoekService.do?selectedDictionary=nn&selectedDictionaryName=Nederlands&searchQuery=grillen

    Met vriendelijke groet,