Twitter en Facebook tegelijk bijwerken

Steeds meer mensen gebruiken Facebook en tegelijkertijd gebruiken deze mensen ook steeds vaker Twitter. Bij mij is dit in deze volgorde gegaan in ieder geval: Facebook was leuk, met name de status berichten. Na verloop van tijd begonnen een aantal vrienden van mij ook Twitter te gebruiken en ben ik zelf ook begonnen te experimenteren met Twitter.

Al snel liep ik echter tegen het feit aan dat ik nu ineens twee plaatsen had waar ik mijn status kon bijwerken door middel van een mini-feed. Omdat Twitter het makkelijkst te integreren is in andere diensten (hierover later een apart bericht) kon ik heel eenvoudig mijn Twitter bijwerken, maar kreeg mijn Facebook ineens geen aandacht meer. Dit wilde ik toch niet en daarom zocht ik naar een mogelijkheid om deze twee zaken te combineren. De oplossing bleek dichter bij dan ik dacht! En wel via verschillende varianten.

Variant 1

Ga via Facebook naar de applicatie van Twitter en voeg deze toe aan jou applicaties. Deze applicatie zorgt voortaan voor de communicatie tussen Twitter en Facebook. Pas je op een van de twee je status aan, dan gebeurd dat ook automatisch op de andere. De enige uitzondering is dat als je op iemand reageert op Twitter door middel van een @reply dat dit bericht genegeerd wordt door Facebook, omdat dit direct van toepassing is op een andere Twitteraar.

Deze mogelijkheid zorgt voor een link tussen Facebook en Twitter, maar ook voor een link tussen Twitter en Facebook. Het nadeel hieraan is dat je Twitter gebruikersnaam en wachtwoord in de Facebook-applicatie in moet voeren. Een ander nadeel is dat alles wat je op Twitter of Facebook plaatst, op beide zichtbaar wordt; op Twitter heb je wellicht andere mensen die jou volgen dan via Facebook.

Variant 2

De tweede mogelijkheid zorgt voor een enkele link tussen Twitter en Facebook, dus niet andersom. Dit is een andere Facebook applicatie, genaamd Selective Twitter Status, die niets anders doet dan jou account in de gaten houden voor de code ‘#fb’. Op het moment dat je iets op Twitter plaatst met daarachter #fb dan wordt dit overgenomen in je Facebook status. Staat deze tag er niet bij, dan wordt jou tweet niet op Facebook bijgewerkt.

Dit biedt enkele voordelen ten opzichte van variant 2. De eerste is dat je niet je Twitter gebruikersnaam en wachtwoord hoeft op te geven in een Facebook-applicatie. Een tweede voordeel is dat je per post kunt bepalen of hij ook zichtbaar mag worden op Facebook. Een nadeel is echter dat als je je status bijwerkt op Facebook, dat dit niet ook bijgewerkt wordt op Twitter, omdat het slechts om 1 richting gaat.

Gebruik jij ook beide diensten naast elkaar? Welke vind je leuker: Twitter of Facebook? Hoe ga jij om met het updaten van je status op beide services?

Dit artikel delen:


Tags: , , , , , , ,


2 reacties op “Twitter en Facebook tegelijk bijwerken”

  1. Gijs commented op :

    Top! Bedankt!!!

  2. Robin said op :

    Handig thanks alleen variant 1 is handigst zeker ook als je twitter post naar zowel hyves als facebook wilt hebben. Doorsturen naar linked in zie ik voorlopig zelf niet nut van in zolang ik niet altijd interessante tweets stuur t.o.v. werk/studie gerelateerd.