Meer foto’s maken met hetzelfde geheugen

Het is weer zomer, tijd voor vakantie! Tijdens vakantie horen natuurlijk foto’s gemaakt te worden om de belevenissen voor het nageslacht vast te leggen. Vroeger (iets van 10 jaar geleden) gingen we met een aantal fotorolletjes op pad waar rond de 36 foto’s op konden. Dit was al vrij veel en mensen die meer dan 1 fotorol vol schoten tijdens een vakantie waren echte freaks. Tegenwoordig heeft iedereen een digitale fotocamera en komt 36 foto’s per dag dichter bij de realiteit. Een nadeel is dat al die foto’s erg veel ruimte in gaan nemen, vooral bij een iets langere vakantie.

Een oplossing kan zijn om meerdere geheugenkaarten mee te nemen en te wisselen wanneer nodig. Ook kun je een laptop met kaartlezer meenemen om zo af en toe de kaart leeg te maken, maar dat is veel bagage en niet voor elk type vakantie even handig. Een derde oplossing is een speciale geheugenkaart voor in je camera, waarmee je je foto’s direct online kunt zetten.

Eye-Fi biedt een geheugenkaart aan met WiFi toegang. Zorg dat je ergens een draadloze interverbinding oppikt en zet je foto’s direct vanaf je camera op het internet. Zo maak je je geheugenkaart weer leeg voor nieuwe foto’s, maar laat je je vrienden en familie thuis direct mee beleven. De kaart is geschikt voor alle nieuwere type fototoestellen en ondersteunt toegang tot meer dan 25 online foto- en video diensten. Ook bestaan er kaarten waarmee filmpjes direct op YouTube gezet kunnen worden.

  • Nooit meer last van een volle geheugenkaart.
  • Niet het probleem dat je je foto’s kwijt bent als je camera gestolen zou worden of kapot gaat.
  • Direct meekijken voor thuisblijvers.

En ik ben vast en zeker nog een aantal voordelen vergeten. Kortom: een leuk en handig hebbedingetje.

Dit artikel delen:


Tags: , , , , , , , , , , , ,