Is Facebook gehackt of zijn het werkzaamheden?

Zojuist zaten we hier op Facebook, zoals zo vaak, maar Facebook begon steeds gekker te doen. Sommige profielen kunnen niet meer geopend worden, statussen bijwerken lukt niet meer. Eerst dacht ik dat het aan de internetverbinding hier lag, maar na even verder te zoeken stuitte ik op een bericht over dat Facebook gekraakt zou zijn. Dit kan een mogelijke verklaring zijn. Als tip wordt gegeven dat iedereen zijn wachtwoord verandert in iets wat hij nergens anders gebruikt. Let ook goed op op eventuele virussen die mogelijk verspreid kunnen worden. Log alleen in via het normale inlogscherm door handmatig naar de pagina te gaan en volg geen links vanaf andere websites.

Bron: http://www.njnnetwork.com/njn/?p=12150

Een ander verhaal zou zijn dat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan enkele servers waardoor de accounts die daar op staan tijdelijk niet beschikbaar zijn, of op z’n minst slecht toegankelijk. Onderstaande melding krijgen sommigen bij het inloggen op hun account:

Account niet beschikbaar

Jouw account is tijdelijk niet beschikbaar wegens werkzaamheden aan de website. Het zou terug beschikbaar moeten zijn over enkele uren. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak.

Hopelijk komt het allemaal snel weer in orde en zijn er geen blijvende gevolgen.

UPDATE: everything back to normal. Waarschijnlijk zijn het toch werkzaamheden geweest, want er zijn geen verdere berichten geweest. Toch vreemd dat een gepland onderhoud niet vlekkeloos kan lopen.

Dit artikel delen:


Tags: , , , , , ,


8 reacties op “Is Facebook gehackt of zijn het werkzaamheden?”

 1. swinnen said op :

  Sedert een week is mijn account geblokkeerd na vele mails naar het “facebook team” sturen zij steeds een standaardmail terug om de juiste taal te kiezen voor hun helpdesk medewerkers. In het engels een mail gestuurd 8x geen reactie. Heeft iemand dezelfde ervaring

 2. christiane thought op :

  ik raak via mijn account niet meer op facebook, krijg de melding, account niet beschikbaar. Je account is tijdelijk niet beschikbaar vanwege onderhoud aan de site. Binnen een paar uur zou deze weer beschikbaar moeten zijn. Zij nu ondertussen al bijna 12 u verder en kan er nu nog niet op. Kan iemand mij helpen wat mij te doen staat.

 3. mesut thought op :

  raak via mijn account niet meer op facebook, krijg de melding, account niet beschikbaar. Je account is tijdelijk niet beschikbaar vanwege onderhoud aan de site. Binnen een paar uur zou deze weer beschikbaar moeten zijn kan iemand mij helpen wordt er zo gek aan facebook

 4. katrien wrote op :

  ik geraak er sinds vandaag ook niet meer op , krijg hele tijd de melding dat ze aan het werken zijn aan de server is het bij jullie al opgelost ? want al mijn vrienden kunnen er wel op ?

 5. jenn said op :

  Weet iemand of heeft er iemand ervaring mee, dat een facebook account is tijdelijk geblokkeerd wegens een mogelijkheid tot hacken. Ik had een mail ontvangen dat ik een andere mail op mijn facebook account wou toevoegen en als ik hier niet mee eens was moest ik een link volgen van facebook, gelijk daarna is mijn account geblokkeerd en nou moet ik dus bewijzen dat ik de eigenaar ben van mijn facebook account. Ik heb ze gemaild en mijn legitimatie bewijs heb ik gemaild maar nou is mijn vraag: hoelang duurt zo’n proces? Heeft iemand hier ervaring mee??

 6. ellen replied op :

  waarom kan ik niemeer op men fb, niemand anders van men vrieden hebben problemen wat kan ik daar aan doen?

 7. Kenny thought op :

  raak via mijn account niet meer op facebook, krijg de melding, account niet beschikbaar. Je account is tijdelijk niet beschikbaar vanwege onderhoud aan de site. Binnen een paar uur zou deze weer beschikbaar moeten zijn, klink nogal onlogisch als ik via mijn blackberry wel op facebook kan. Iemand een verklaring voor?

 8. jolande replied op :

  Ik heb ook problemen met facebook . Ik krijg ook een melding dat mijn account tijdelijk niet bereikbaar is. Vreemd is wel dat ik vandaag laarzen bij een site heb gekocht en een link naar deze laarzen heb geplaatst om mijn vriendinnnen te laten zien. Hierna heb ik deze problemen, zou dat er iets mee te maken hebben?