Hotmail in Gmail downloaden via POP-mail

GmailAl in november 2008 schreven we een post over hoe je Hotmail in Gmail kunt checken door gebruik te maken van Gmail Labs en een Google gadget in de zijbalk. Tegenwoordig kan het op een betere en makkelijkere manier.

Van Hotmail hebben ze het altijd geblokkeerd dat je je email door kon laten sturen naar elk willekeurig emailadres. Dit kan nog steeds niet zolang dat emailadres niet ook een Windows Live adres is. Maar Hotmail heeft wel de mogelijkheden voor de email binnen te halen via POP uitgebreid. Vroeger kon dit enkel via een speciale optie in MS Outlook, maar tegenwoordig is het mogelijk om Hotmail via elke email client binnen te halen.

Nu wil de toevalligheid dat Gmail al enige tijd de mogelijkheid biedt om andere email accounts aan Gmail toe te voegen via POP-access. Zo kan dus ook Hotmail in Gmail binnengehaald worden.

Ga in Gmail naar ‘Instellingen’ en kies het tweede tabblad ‘Accounts’. Hierin staat de mogelijkheid om ‘Berichten te ontvangen uit andere accounts’. Klik op ‘Een e-mailaccount toevoegen waarvan je eigenaar bent’. Er opent een pop-up scherm waarin je jou emailadres op kunt geven. Vul hier het Hotmail-adres in. Doordat jou email adres eindigt op ‘@hotmail.com’ of ‘@live.com’ of andere in de reeks van Windows Live accounts, herkent Gmail al automatisch welke POP-server je dient te gebruiken. Vul als gebruikersnaam het volledige email adres is (voor zover dat nog niet ingevuld staat) en het bijbehorende wachtwoord van Hotmail. Als POP-server moet pop3.live.com geselecteerd staan met poort 995.

Onder deze instellingen kun je nog een aantal opties opgeven. Je kunt kiezen of je een kopie van de berichten die via Hotmail zijn verzonden ook op de server van Hotmail wilt laten staan. Berichten die via Hotmail in Gmail binnengehaald worden, kunnen automatisch van een label voorzien worden om ze zo herkenbaar te maken als zijnde via Hotmail aan jou verzonden. Kies daarvoor een bestaand label of maak een nieuwe aan. De optie voor het gebruik van een beveiligde (SSL) verbinding staat standaard aangevinkt wat ik ook aanraadt om zo te laten staan.

Na deze opties kun je de account toevoegen aan je Gmail postvak met de knop ‘Account toevoegen’. Als je dit nog niet gedaan had, zal Gmail vragen of je ook je Hotmail adres wilt toevoegen aan de accounts waar je een email vanaf kunt versturen. Zo wordt het niet alleen mogelijk om je Hotmail berichten in Gmail te openen, maar kun je tevens emailberichten vanaf je Hotmailadres versturen vanuit Gmail.

Voor een uitleg met screenshots surf je naar MakeUseOf.com (Engelstalig).

Moraal van het verhaal: niemand heeft meer een excuus om geen Gmail te gebruiken!

Dit artikel delen:


Tags: , , , , , , , , , ,


2 reacties op “Hotmail in Gmail downloaden via POP-mail”

 1. Arnout Hemel replied op :

  Andersom kan nog makkelijker. In Hotmail kun je heel eenvoudig je Gmail inlezen.
  Niemand heeft dus nog een excuus om geen Hotmail te gebruiken 😉

  gr, Arnout Hemel

 2. Leendert commented op :

  Maar Hotmail werkt gewoon veel en veel lastiger dan Gmail vind ik zelf. Heel veel onlogische dingen zitten er in. Plus dat zaken als niet automatisch kunnen doorsturen naar elk adres dat ik wil gewoon heel erg arrogant op me over komt en dat ik het gevoel heb dat ik geen controle over mijn eigen emails heb, omdat ik per se bij Windows Live moet blijven. En in Hotmail kun je idd ook emails van andere accounts inlezen via POP, maar dan vraag ik me af: wie was hier eerder mee, Gmail misschien? En ten tweede, waarom kan dat dan ineens wel met elk email adres en hoeft dat niet per se meer een Microsoft adres te zijn? Dat is niet consequent.

  Dus helaas, maar Hotmail heeft al lang geleden bij me afgedaan en ik gebruik voor alles, maar dan ook alles Gmail omdat die in vele opzichten beter en toegankelijker is.