Speed dating: vraag en antwoord

Hier een aantal veel gestelde vragen over speed dating.

Wat is speed dating?

Speed dating werd voor het eerst georganiseerd in de jaren ’90 voor mensen die in een korte periode verschillende singels wilden ontmoeten. Speed dating vindt meestal plaats in een bar, koffiehuis of restaurant. Op een speed dating avond ontmoet je zo’n 10 à 25 mensen. En dit op basis van een snel doorschuifsysteem.

Hoe speedy is speed dating?

De duur van één gesprek bij speed dating wordt bepaald door de organisatoren. Maar algemeen duren speed dating ontmoetingen 3 à 10 minuten. En een volledig speed dating evenement duurt zo’n twee uren.

Waarover kan je spreken?

Verschillende studies hebben aangetoond dat deelnemers aan speed dating na ongeveer drie seconden beslissen of ze iemand interessant vinden of niet. Dus eigenlijk doet het er niet echt toe waarover je spreekt op een speed dating avond. Wat telt, is de niet-verbale communicatie. Maar wil je je kansen op een date achteraf verhogen? Dan hebben dezelfde studies bewezen dat je best over reis-gerelateerde onderwerpen spreekt.

Wissel je contactgegevens uit bij speed dating?

Nee. De meest speed dating organisaties zullen je een blad papier geven met daarop alle namen alsook de mogelijkheid om aantekeningen te maken en personen aan te kruisen. Wil na het speed dating evenement iemand nog eens ontmoeten? Dan moet je meestal de naam doorgeven aan de organisatoren. Heeft de andere persoon jouw naam doorgegeven dan worden jullie contactgegevens uitgewisseld.

Welke kleren trek ik aan?

Kijk eerst naar de locatie vooraleer je een outfit kiest. Is de locatie eerder casual? Kleed je er dan ook naar. En doe hetzelfde als de locatie chic is. Bedenk ook welk signaal je wil geven op een speed dating evenement. Meestal is het goed om op één of andere manier origineel of opvallend over te komen. Zo zullen anderen je gemakkelijk herinneren.

Hoe gedraag ik me bij speed dating?

Wees vooral jezelf. Dat is al moeilijk genoeg. Weet dat een speed dating avond meestal gepaard gaat met de nodige zenuwen. Tracht die zo goed mogelijk onder controle te krijgen en te houden. Want veel tijd om iemand het hof te maken heb je niet.


Tags: