Themafeestjes zijn weer in!

Themafeestjes zijn weer helemaal in voor een kinderverjaardag. Niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de ouders! Want geef toe, het is toch ontzettend leuk om een kinderfeestje in een bepaald thema te organiseren? Afhankelijk van het thema heb je reeds een idee van welke richting je moet gaan voor de feestdecoratie, de traktaties, de activiteiten.

Neem een prinsessenfeestje bijvoorbeeld, een van de meest populaire themafeestjes voor meisjes tussen 5 en 7. Over kleur hoef je niet lang te twijfelen: een prinses gaat voor roze! En laat dat nu net de kleur zijn waaruit 80% van de meisjesspulletjes bestaan: keuze zat dus om gepaste feestdecoratie te vinden.

Wat traktaties betreft, vind je online al heel wat inspiratie. Deze zelfgemaakte traktaties zien er bijvoorbeeld heerlijk uit! Zorg er wel voor dat je voor hapjes en drankjes kiest die bij het thema passen: roze taartjes of koekjes, fristi om te drinken,… Helemaal af wordt het als je bij elke traktatie een naamkaartje zet met een toepasselijke naam voor het gerecht zoals in onderstaande foto:

Kleed tenslotte ook je activiteiten in naar het prinsessenthema. Vertel een koninklijk verhaal over prinsessen en laat de kinderen opdrachten uitvoeren, speel een eenhoornversie van Ezeltje Prik of versier samen een handspiegeltje of een kroontje dat de kinderen mee naar huis mogen nemen.

Uiteraard laat je ook alle prinsessen in prinsessenoutfit naar het bal komen! Voorzie wel voor elk kind een schort als je beslist van te verven, zodat hun mooie jurkjes niet vuil worden!

Wedden dat zo een themafeestje een onvergetelijke ervaring wordt voor je gasten? Vergeet niet van veel foto’s te nemen!

 

Lees de rest van Themafeestjes zijn weer in!

Dit bericht is geplaatst in Artikel Post. Bookmark de permalink.