Mode aan een klein prijsje: Outletshopping!

Jaarlijks komen de grote merken met nieuwe collecties op de proppen. Alles wat niet verkocht is van de oude collecties zullen ze via afprijzingen in de koopjesperiode proberen te verkopen. Maar wat doen ze dan met de overschot?

Wel, dit wordt verkocht in een zogenaamde outlet winkel. Deze winkels worden al dan niet uitgebaat door het brand zelf. Indien het een onafhankelijke outlet is dan koopt deze de overgebleven stock van het merk.

De prijzen in een outlet liggen dus gevoelig lagen dan in de normale winkel. Soms wel tot -70%. Je doet er dus een goede zaak aan eerst even langs de outlet te lopen als je iets nieuws wil kopen.

Er zijn outlet winkels die bijna alle producten verkopen maar de meeste verkopen echter kleding. Aangezien dit een sterk seizoensgebonden product is, is dit wel logisch. Naast kledingoutlets vind je ook veel schoenen, accessoires en stoffen outlets. Schaarser zijn outlets in bijvoorbeeld meubelen, boeken, keukens, enz. MAAR ze bestaan echter wel! Dus wie zoekt die vindt!

Het grote voordeel van outletshoppen is uiteraard de lage prijzen. Qua regelgeving is er geen verschil met een gewone winkel. Je moet dus producten kunnen terugbrengen. Garantie moet gerespecteerd worden. (Je koopt er immers nieuwe producten) Het grootste nadeel is meestal het beperkte productaanbod. Aangezien dit in essentie de “overschot” is van een gewone winkel kan het dus zijn dat een bepaald kledingstuk of een bepaalde maat niet meer beschikbaar is.

Dat is allemaal leuk hoor ik je denken maar waar vind ik zo’n winkel? Wel er zijn een aantal mogelijkheden. Enerzijds zijn er kleinere onafhankelijke outlets en anderzijds zijn er enkele grote “Factory outlet centers”. Een factory outlet center is een dorp met enkel outlet winkels. (en natuurlijk enkele gezellige eetgelegenheden) Het voordeel hiervan is dat je op 1 plaats dames-, heren- en kinderkledingwinkels, schoenenwinkels, tassen en accessoire-winkels bij elkaar vindt. De grootste Nederlandse factory outlets zijn Rosada factory outlet in Roosendaal, Designer outlet Roermond en Batavia stad in Lelystad.

 Daarnaast zijn er nog honderden kleine, onafhankelijke outlets die zowel via een winkel als online verkopen.

 Voor een volledig overzicht van alle outlet shops en sample sales in Nederland kan je terecht op Stockverkopen.nl

Lees de rest van Mode aan een klein prijsje: Outletshopping!

Dit bericht is geplaatst in Artikel Post. Bookmark de permalink.